2017-01-20 03:35

EDITORIAL


2012 - începutul sfârşitului şi sfârşitul începutului

 |  18:09

S-a mai încheiat un an, cu bucurii şi necazuri, cu succese şi eşecuri, pentru toţi şi pe toate planurile şi palierele societăţii. Acum tragem linie şi analizăm rezultatele. Dacă reuşim să învăţăm din acestea, avem toate şansele să nu concretizăm celebra zicală a filosofului hispanico-american George Santayana.

Bun, dar ce urmează? Începe un nou an. Vine şi sfârşitul lumii? Este o întrebare care îi macină pe mulţi. O enigmă care i-a făcut pe unii să lanseze fel de fel de teorii despre apocalipsă, argumentând chiar cu existenţa calendarului maya şi amplificând teama deja răsărită în sufletele multor muritori.

Nu vreau să alimentez zvonistica şi speculaţiile şi nici să particip la piesele de teatru ale celor care se cred vizionari, ci vreau doar să vă spun care este viziunea mea asupra sfârşitului (şi nu al lumii). Bazându-mă pe învăţăturile unor ezoterişti, pot spune că şi eu cred într-un sfârşit al lumii în 2012, dar nu perceput ca o extincţie. Nu cred în catastrofe naturale de neimaginat, în dispariţia rasei umane sau în distrugerea Pământului. Cred mai degrabă într-un sfârşit al unei evoluţii, într-o etapă finală a ei şi privesc acest sârşit ca pe un început (vorba cântecului unei trupe cunoscute). Nu piere nimeni, nu moare nimeni, ci, mai degrabă, dacă totuşi credem în sfârşitul din 2012, se termină un ciclu, iar ciclicitatea şi continuitatea presupune ca sfârşitul să fie de fapt un început.

Dacă i-aş crede pe ezoteriştii mei, 2012 este anul “fericiţilor săraci cu duhul care vor moşteni pământul” şi este anul împlinirii unor dorinţe (nu jucaţi la Loto, căci nu despre asta este vorba).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-09-09

TAGURI: 2012, inceput, sarsit, maya, apocalipsaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image