2017-01-24 21:25


A citi numai după internet este ca şi când ai face sex cu o păpuşă gonflabilă

 |  20:31
A citi numai după internet este ca şi când ai face sex cu o păpuşă gonflabilă

În ultima vreme asist la o crâncenă luptă împotrivacuvântului tipărit. De unde şi până unde, din spirit de oaie (s-a perimatcuvântul „turmă”), cei mai mulţi susţin că tipăriturile – ziarele, revistele,cărţile – nu mai au nici un viitor şi că tiparul va sucomba în faţainternetului şi a televizorului. Cu mare emfază, din uşurinţa modului de atrăi, a comodităţii fizice şi spirituale, ca efect al cuvântului „putoare”, şidin raţiuni economico-comerciale, de la mic la mare şi de la mare la micdeclară că toate informaţiile se găsesc mai uşor pe un ecran de laptop decâtîntr-o publicaţie sau carte. În peisajul publicistic au rămas puţine ziare caremai scot ediţie tipărită, ultimele statistici arată că producţia de carte ascăzut îngrozitor şi că în librării dacă mai intră vreun rătăcit o dată la douăzile. O importantă editură românească, cu mari probleme existenţiale, a decissă publice cărţile pe internet, iar renumiţi ziarişti au părăsit breaslamotivând că nu mai au încredere în viitorul presei scrise. Într-adevăr, este orealitate ceea ce se întâmplă şi nimeni nu mai face diferenţa între statutul deinstrument de lucru al calculatorului, cu o facilă şi primitivă sursă deinformare, şi tipărituri. A te rezuma să citeşti numai după ecranulcalculatorului este ca şi când ai face sex cu o păpuşă gonflabilă: o mai speli,o mai fardezi şi te-ai satisfăcut.

Se ştie că pe timpul serviciului ai interzis să citeşti ocarte, chiar dacă e de specialitate. Laşi impresia că eşti un parazit caremanâncă salariul de pomană. În schimb, ai tot timpul din program să clămpăneşti pe internet şi, printrepicături, să mai deschizi câte un site cu jocuri, de socializare cu alte femeişi diverşi bărbaţi sau de citit ştiri „profunde”, de genul că o adulatăcântăreaţă de muzică uşoară preferă să facă masaj erotic la domiciliu. Cuaceastă atitudine, nu laşi impresia că mănânci salariul de pomană. Să neimaginăm că vara, pe întreg litoralul, turiştii vor sta pe burtă la plajăcitind literatură după laptopuri. Avem certitudinea că internetul nu va înlocuiniciodată cuvântul tipărit. Cine crede invers, înseamnă că se mulţumeşte cu ointeligenţă ridicată la nivelul oii. Din fericire, sunt oameni care apreciazămai mult când faci cadou o carte decât o cameră web.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-02-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CCR
14 Ian 2011

Vai, maestre! „A citi DUP? Internet...“?!? Grav. Un pic mai mult? aten?ie nu ar strica :)
SILE
14 Ian 2011

Asa cum parintii copiii si nepotii sunt o vreme contemporani, cartile ca produs al epocii Guttenberg si computerul ca produs al epocii Marconi sunt deocamdata contemporane.Ce va fi in viitor nu se poate sti cu precizie. In principiu, in orice gospodarie nu se arunca nici o scula daca mai poate servi la ceva.Cel mult se pune de-o parte. Scrierea pe hirtie prezinta totus unele avantaje la pastrare. O zi buna !
Random image