2018-12-10 06:20


Adoptă un stâlp!

 |  21:00

Serviciul de Meteorologie al PSD ne anunţă prin vocea crainicului Mircea Geoană că suntem ameninţaţi de un uragan. Ia ascultaţi-l: „Pentru a trece prin uraganul care se apropie, România este obligată să se transforme radical”. Nu vă speriaţi, uraganele sunt nişte fenomene specifice zonei tropicale, astfel că până în momentul în care un Dinu Patriciu, să zicem, va cumpăra fără ruşine o insulă în Caraibe şi o va dona Academiei Române, devenind astfel românească, singura ameninţare meteo posibilă ar fi să bată vântu’ mai tare decât de obicei.

Probabil că l-aţi văzut ieri-seară la Antena 3 pe Dan Voiculescu vorbind despre cele trei crize care ne sugrumă aproape la fel de tare ca prezenţa lui Traian Băsescu la Cotroceni. Vă spun, în caz că n-aţi urmărit emisiunea, tocmai aţi ratat un mic atac de panică. Al dvs., nu al „domnului profesor”, care părea că reţinuse bine cum e cu cele trei-patru feluri de criză, dintre care uneia cică îi spune criză structurală de sistem. Să-l ascultăm, că e simpatic foc: „Realitatea este că nu numai România, întregul glob se află într-o criză profundă şi criza, din păcate, este o continuare a crizei începute în 2009, numai că peste criza financiară determinată de derivatele financiare din fondurile de investiţii şi din bănci s-a suprapus o criză fără precedent şi anume o criză de subconsum. Şi ca să fie tabloul şi mai grav, peste criza de subconsum a venit o criză de supraproducţie. Avem de-a face cu o debalansare pe care eu o numesc criză structurală de sistem. Sistemul economic mondial a colapsat”.

Să ne scuturăm puţin şi să reţinem că despre crize, colapsuri şi uragane au mai vorbit în ultimele 24 de ore: Adrian Năstase, Călin Popescu Tăriceanu, Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Tănăsescu de la FMI, ba chiar şi Jean-Claude Trichet, preşedintele BCE, care a spus că „este criza cea mai gravă de la al Doilea Război Modial şi cred că ar fi putut fi cea mai gravă criză de după Primul Război Mondial dacă responsabilii în ansamblu nu ar fi luat decizii foarte importante”. Doar lui Traian Băsescu i se par cam dubioşi jurnaliştii ce consemnează declaraţiilor celor care vorbesc despre criză: „Cel puţin în momentul de faţă n-ar trebui să utilizăm cuvântul criză”.

Nu ştiu voi ce credeţi, dar eu parcă o aud pe vecina de la ultimul etaj al blocului dintr-un orăşel de provincie, în care stăteam la momentul Revoluţiei: „Teoriştiiiiiii! Uiteee-i! Îi văăăăăd! Sunt în elicoptere!”.

Şi încă ceva. Îl înţeleg perfect pe nenea care s-a urcat ieri pe stâlpul de la Cotroceni şi cred că asta ar trebui să facem cu toţii: să adoptăm câte un stâlp. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-05-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SILE
11 Aug 2011

Cred ca si mai bine ar fi sa-i vopsim zilnic si sa scriem pe ei proaspat vopsit. Am face economie de laxative. O zi buna !
CALIGULA
13 Aug 2011

Dupa articolul cu Emil Constantinescu cred ca ar trebui sa-ti gasesti o gura de canal in care sa te ascunzi,acolo ti-ai castigat dreptul sa traiesti de acum incolo
Random imageUltimele stiri


loading...