2017-01-19 10:55

EDITORIAL


Ajutorul propus de Băsescu pentru sinistraţi=condamnarea la moarte a canceroşilor

 |  19:39
Ajutorul propus de Băsescu pentru sinistraţi=condamnarea la moarte a canceroşilor

Fără îndoială, pagubele provocate de inundaţiilede la începutul acestei veri sunt cele mai mari din istoria postdecembristă aRomâniei. Cei 23 de oameni care au murit nu sufereau de boli grave şi chiar dacămai acuzau câte o durere, probabil că li s-a prescris să meargă acasă şi săse trateze cu doctorii. Poate că unii s-au bucurat că au scăpat de spitalelegroazei unde dorm şi doi într-un pat.

Nu ştim dacă s-au făcut statistici pecategorii de sex, vârstă, stare civilă, nici câţi erau bunici şi câţi dintre eipărinţi. Oricum, informările către populaţie sunt destul de sumare, cifreleprezentate s-au referit numai la judeţele unde s-au înregistrat morţi.

Practic, acei oameni în număr foarte mare (săne înţelegem, nu a fost vorba de un tsunami, ci apele unui râu s-au umflat dincauza ploii şi au ieşit din matcă) au murit cu zile.

Băsescu conduce ţara din 2004 şi abia ieripromitea (aşa cum numai el ştie) că se va face un dig. Inundaţii mari au fost încomuna Săuceşti şi în 2005, şi în 2008, dar de construirea unui dig nu a vorbitnimeni niciodată. Între salvarea de vieţi omeneşti şi campanii electorale, politicieniiau preferat a doua destinaţie.

Şeful statului spune că va tăia (drag i-adevenit cuvântul ăsta de când cu pensionarii) din banii de la Educaţie şi de la Sănătate,pentru ajutorarea sinistraţilor. Dacă de la profesori am înţeles că va scoatebani din reducerea de 25%, de la cadrele medicale va fi mult mai greu, dacă nuimposibil. Personalul sanitar este retribuit prin casele naţionale de asigurăricare, acum câteva zile, au anunţat că au rămas leftere. Ar mai fi nişte fonduripe la Ministerul Sănătăţii, dar care sunt destinate bolnavilor de cancer,diabet, rinichi. Să iei ultimele resurse de la pacienţii cu boli grave şi să ledai la sinistraţi, înseamnă să-i condamni din start pe unii la moarte. De bieţiisinistraţi ce să mai vorbim? Să le ridici case şi să-i laşi fără dig, e ca şi cuml-ai întreba pe un condamnat la moarte în ce-ar vrea să fie îmbrăcat înainte deexecuţie. Nu-i nimic, şi Traian Băsescu, şi Emil Boc sunt optimişti. Chiar dacăau vizitat separat zonele inundate, amâmdoi erau îmbrăcaţi în galben. Se spunecă persoana care poartă această culoare este optimistă, se uită întotdeauna cătreviitor şi aproape niciodată înapoi. Nu,acolo vor privi organele de anchetă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638935-12-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

BAIETEL
05 Iul 2010

Care ancheta,care comisie de ancheta,tante LYDIA?V ODA a tras ieri un edict, dupa cel de al doilea de scalicat in ultimili 24 d e ore,cei drept tardiv ,i n care a constatat ca DIV INA-i canalia di la praje sti, ca in plin an electo ral a ...fumegat fonduril ii.Si divina-i si tatulic ii eolianului,si razasii locului, divina-i sant to ti, numai NUTI-i .. sadi vina, cei drept!
DETECTIV
05 Iul 2010

TREBUIE SA TRAIM CA SPART ANII...CEI BOLNAVI TREBUI E SACRIFICATI ! INCEPEM C U ......?....SI SCAPA TOA TA TARA !...P.S:"O FEMEIE FRUMOASA ARE INTELIGENTA INVERS PROPORTIONALA CU FRUMUSETEA EI!"....SE PAR E CA DUMNEAVOASTRA INFIRM ATI REGULA!..DEVENITI INE RESANT DE PERICULOASA!
DETECTIV
05 Iul 2010

IN SENSUL CA SUNTEI SI FR UMOASA SI INTELIGENTA!

Adauga un comentariu

Random image