2019-01-22 14:50


Ăl mai prost comunist din lume

 |  20:52
Roland Cătălin Pena

Traian Băsescu a făcut miercuri o vizită la Chişinău. După cum toată lumea a observat, era complet treaz. Tot în Basarabia bântuie un strigoi comunist. Vladimir Voronin, că despre el e vorba, a fost beat mangă din ianuarie 2005 până prin 2007. Este singura explicaţie plauzibilă a faptului că în acea perioadă era în mare prietenie cu Băsescu, promova ideea aderării Republicii Moldova la UE, trimitea cadou 11.000 de sticle de vin la Cotroceni şi vorbea, culmea, româneşte, nu moldoveneşte. Cam împleticit, e drept, dar româneşte grăia. Rămas fără licoare, omul şi-a revenit în firea lui de comunist pro-rus. Ca să terminăm cu strigoiul, dacă nu a aflat, nici până la vârsta asta, că beţia trece, dar prostia niciodată, e vai de capul lui!

Trecând peste gălăgia comuniştilor, Traian Băsescu şi-a văzut de treaba pentru care a trecut Prutul. Din prima a făcut observaţia că nu a văzut “cetăţeni cu ochii oblici”, ca atare calea Basarabiei este spre UE, nu către Uniunea Eurasiatică. Asta legat de  înteţirea, în ultimul timp, la Chişinău, a acţiunilor rusofonilor menite să redirecţioneze republica spre Moscova, precizare făcută şi de preşedintele Nicolae Timofti în conferinţa de presă comună.

En passant, Băsescu le-a tras o scatoalcă premierilor Iurie Leancă şi Victor Ponta, care în urmă cu o săptămână se apucaseră să vorbească de micşorarea numărului de burse acordate de statul român tinerilor basarabeni. Păi ori suntem europeni, ori nu mai suntem, băi aceştia doi?- le-a trântit-o şeful statului român. Tot el a ţinut să dea asigurări gazetarilor moldoveni că vizita lui Ponta la Beijing şi a lui Corlăţean la Moscova nu înseamnă nicidecum o schimbare a direcţiei de politică externă a Bucureştiului.

Bref. Ceva se întâmplă. Din ce în ce mai mulţi oameni de valoare, nu doar compatrioţi de ai noştri, se implică în proiectul de alipire a Basarabiei. Primul pas va fi integrarea în Uniunea Europeană. În cheia asta trebuie citit tot ce a spus Băsescu la Chişinău, cu câteva luni înaintea Summitului UE de la Vilnius.

Numai Voronin i-a găsit altă semnificaţie. Pe 17 iulie 1941, mareşalul Antonescu a făcut prima vizită în Basarabia, pe 17 iulie 2013, Băsescu îi călcă pe urme…

Prostul e prost şi în ziua de Paşti. Iar dacă mai e şi comunist...


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-19

TAGURI: moldova, basescu, voronin, Chisinau, basarabia, communist, prost
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


BINCOTAN
21 Iul 2013

asta se intampla pentru ca nu a existat un proces al comunismului si iata ca tortionarii nu numai ca au scos capul din tufisuri ci si latra puternic si sunt cei mai mari capitalisti ai acestor tarisoare foste comuniste incercand sa ne convinga ca ,capitalismul e un mod de viata depasit si ca numai din coruptie si furt de la institutiile statului se face averea....
Random imageUltimele stiri

loading...