2019-03-23 16:56


Amnistia sanitară: cum îşi poate răscumpăra Băsescu păcatele fizice autorizate

 |  20:05
Amnistia sanitară: cum îşi poate răscumpăra Băsescu păcatele fizice autorizate

Învară, pentru a lovi în ziarişti, regimul BăBoc şi-a pus în cap peste 500.000 defamilii ale unor români ce trăiau “pe persoană fizică autorizată”. Cozile de laghişee au enervat electoratul dur al PDL: micii comercianţi, persoanele cuactivităţi independente, taximetriştii sau contabilii. A fost al doilea marerecul în sondaje, după momentul 6 mai, iar remanierea a venit mănuşă, pentru aretrage şi face uitate normele idioate girate de Guvernul Boc.

Întretimp, a început să facă victime o cutie de bomboane otrăvite lăsate de fostulministru al sănătăţii, Eugen Nicolăescu în frigiderul UDMR. Prin legea care i-apurtat, o vreme, numele, se stabilea că persoanele cu activităţi independente,care nu au contribuit la Asigurările de Sănătate, trebuie să achite 5,5 la sutădin venituri, retroactiv pe ultimii 5 ani. Fie că se hotărăsc să intre însistem, fie că sunt descoperiţi de Casa de Asigurări. Măsura excesivă poate ficontestată, odată ce aceeaşi lege stabileşte că o persoană poate fi asiguratăprin efectul legii dacă un alt membru al familiei este asigurat. La rigoare,dacă soţia unui taximetrist lucrează la o instituţie care îi plăteşte CAS,atunci e asigurat şi el, şi copii, fără nici o altă contribuţie. Până se facedovada altor venituri, până se judecă...

Casade Asigurări nu a făcut timp de cinci ani executări silite. Doar dacă vreun rău-platnicsolicita o proteză sau cine ştie ce intervenţie costisitoare se ridica problemacontribuţiilor restante. De la începutul crizei, s-au înmulţit însă cazurile deexecutare a restanţierilor. Mulţi sunt dispuşi să înceapă plăţile, dar nimeninu are 5-10.000 de lei, cât reprezintă datoria pe 5 ani. Chiar dacă se varăzboi cu sute de mii de oameni, CNAS tot nu va obţine lichidităţile necesare.

Oamnistie a celor care datorează bani Caselor de Asigurări, cu condiţia săînceapă să-şi achite contribuţiile, ar avea atât beneficii economice, cât şisociale. În fond, statul e dator să asigure cetăţenilor servicii medicale,inclusiv celor care nu plătesc CAS, după ce ajung în urgenţă la spital, cusuferinţe grave. Şi costuri pe măsură.

MinisterulSănătăţii pregăteşte un pachet legislativ de corectare a Legii 95, care arputea beneficia şi de sprijinul Opoziţiei. Va conta, pentru PDL, recuperareaunor votanţi puşi pe fugă de Vlădescu şi Şeitan sau faptul că, prin noua lege,ar putea pierde puşculiţa numită Casa Naţională de Sănătate? Pe care o conduceacum un om transferat de Videanu de la Regia Sării.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-11-28
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...