2018-12-16 01:45


Anarhistul Ponta refuză să respecte decizia Curţii Constituţionale

 |  21:00

În ultimele două zile am asistat la aberaţii politice fără precedent. În primul rând, doi liderii europeni, domnii Hannes Swoboda şi Joseph Daul, au ajuns scutierii domnilor Ponta şi Băsescu. Şi iată de ce spun acest lucru: marţi seară, la emisiunea „Sinteza Zilei”, moderată de Mihai Gâdea, lângă domnul Victor Ponta, invitatul permanent al Antenei 3, a mai fost prezent un susţinător necondiţionat al premierului în conflictul său politic cu preşedintele ţării. Este vorba de domnul Hannes Swoboda, liderul Grupului Social Democrat, grup care deţine 189 de locuri în Parlamentul European.

Cum era de aşteptat - că doar de aceea a fost adus „pe stică” cu o noapte înainte de decizia Curţii Constituţionale pe tema reprezentării României la Bruxelles -, domnul Swoboda l-a lăudat pe colegul său de grup Victor Ponta, însă într-un context stupid ce se derula în spatele său pe un ecran uriaş: încarcerarea altui premier PSD, Adrian Năstase!

Politician experimentat, domnul Swoboda a trecut diplomat peste situaţia jenantă şi a ţinut de mai multe ori să puncteze faptul că România trebuie reprezentată la Bruxelles de către premier. El ne-a spus că primul-ministru trebuie să meargă la CE pentru că are de partea lui argumente juridice şi practice. La finalul disertaţiei politice, domnul Swoboda a lansat o întrebare ciudată: „Multe ţări se vor întreba ce se întâmplă în România, de ce nu vine premierul Ponta la Bruxelles?”.

Ieri-dimineaţă, domnul Hannes Swoboda a primit din partea domnului Joseph Daul, liderul celui mai mare grup europarlamentar PPE (271 de locuri în Parlamentul European) un răspuns direct la întrebarea sa: primul-ministru Victor Ponta trebuie să demisioneze din funcţie dacă acuzaţiile de plagiat privind teza sa de doctorat în drept se dovedesc a fi fondate.

Scutierul lui Traian Băsescu, domnul Joseph Daul, nu l-a lăudat pe preşedinte aşa cum a făcut omologul său cu premierul, ci s-a mulţumit să arunce cu suliţe politice: „În conformitate cu standardele europene şi cu o jurisprudenţă deja limpede stabilită, prim-ministrul român nu poate să conducă un guvern al unui stat din Uniunea Europeană dacă a comis într-adevăr o fraudă când a obţinut titlul universitar pe care îl deţine. În multe state europene acest principiu s-a aplicat cu succes în trecutul apropiat. Trebuie să se facă lumină cât mai curând în această problemă, deoarece nu este în joc numai credibilitatea unui stat membru, ci credibilitatea întregii Uniuni”.

Prin implicarea în războiul fratricid dâmboviţean a domnilor Daul şi Swoboda, România a mai spălat în lumea politică europeană o rufă murdară. Dar asta nu a fost de ajuns pentru cele două tabere beligerante. A fost doar o sfadă politică drept preambul întâmplărilor nemaipomenite ce aveau să se petreacă ieri, după prânz.

Pe la ora 16.00, Curtea Constituţională a anunţat că a hotărât că domnul Traian Băsescu trebuie să meargă la Bruxelles! Informaţia i-a căzut greu, foare greu premierului. În loc să rumege decizia, să se calmeze şi apoi să facă declaraţii publice, Victor Ponta a ieşit imediat în faţa presei şi a atacat dur înalţii magistraţi care, în viziunea lui, sunt aserviţi lui Traian Băsescu. Apoi, pe nerăsuflate, premierul a avut o reacţie stupefiantă: a anunţat că nu va respecta decizia unei Curţii politizate şi că va merge şi el la Bruxelles!!!

Să auzi din partea unui procuror, doctor în drept penal - plagiator sau nu - că refuză să respecte hotărârea Curţii Constituţionale este ca un atac nuclear la integritatea statală, o declaraţie de anarhie fără tăgadă. Este pentru prima dată când un premier sau un preşedinte în exerciţiu al României declară public că nu va respecta o decizie a unei instanţe. Şi nu orice instanţă! Vorbim aici de Curtea Constituţională, cea care este garantul suprem al respectării Constituţiei Românie, o Constituţie votată de majoritatea poporului. Cât timp Constituţia nu a fost modificată, ne convine, nu ne convine, trebuie respectată şi protejată de aleşii neamului şi mai ales de preşedinte şi de premier. Refuzul exprimat public, prin voce şi imagine, al lui Victor Ponta de a onora decizia Curţii denotă un comportament extrem de periculos al premierului, o dezonoare pentru orice înalt funcţionar de stat.

Prin această hotărâre şi prin acuzele aduse judecătorilor de la Curtea Constituţională, domnul Victor Ponta a arătat cât se poate de limpede că s-a descalificat ca premier, ca om politic. După plagiat a venit vremea anarhiei. După cum se poate vedea cu ochiul liber, imaturitatea politică şi legislativă a tandemului Ponta - Antonescu naşte monştri.

Prin deciziile de ieri ale Curţii – aceea că Legea uninominalului este în totalitate neconstituţională, că modificarea Legii educaţiei contravine Constituţiei, că este dreptul preşedintelui de a reprezenta sau numi un reprezentant al României la CE -, Traian Băsescu a obţinut ce a dorit atunci când a întins capcana constituţională: să vadă întreaga ţară că liderii USL sunt mai presus de lege!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-05-11

TAGURI: anarhist, victor ponta, curtea constitutionala
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SICA
28 Iun 2012

Nene ziaristule !! Am o proba impotriva prezidentului de stat pe care-l perii cu atata osarda. Daca e asa, iti tai mustata ??.Anul trecut, onor prezident a declarat ca '' il doare la basca'' de deciziile CC cu trimitere la salariile profesorilor !!. Ca el tot nu le da banii !!!. Pe cale de consecinta, onorabilul in cauza, poate ignora o decizie, iar altcineva e pus la zid pentru o fapta asemanatoare. O decizie ,ordin lege, etc are valabilitate abia dupa aparitia in MO. In gandirea mea, prezidentu' poate pleca abia la cealalta sedinta CE. Ca pe asta a ratat-o 1000%. Eu zic sa-ti apara o noua poza in ziar, tuns ras, frezat si, fata ''mustacioara lui ''.
Random imageUltimele stiri


loading...