2017-01-20 07:48

EDITORIAL


Ancheta e în plină desfăşurare…

 |  19:18
Ancheta e în plină desfăşurare…

Pe drumul spre Giurgiu, dintr-un tren s-au furat 64de focoase pentru rachete, destinate fraţilor noştri de la sud de Dunăre. Toatălumea bănuieşte că e opera hoţilor de fier vechi, care habar n-au avut ce şterpelesc.La fel, toţi cei implicaţi se spală voios pe mâini.

Comandantul Jandarmeriei Giurgiu, Magercu Nicolae, adeclarat că misiunea s-a desfăşurat standard şi au fost urmărite toateprocedurile.

ROMARM a precizat că filiala TOHAN - Zărneşti a efectuatun export a cărui condiţie de livrare prevedea ca transferul de proprietate săaibă loc la Braşov, din acel moment responsabilitatea transportului revenindbeneficiarului.

Florin Hulea, de la Jandarmeria Română: "Ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângăTribunalul Bucureşti. A fost dispusă crearea unei comisii care să analizezemodul în care s-au desfăşurat lucrurile în această situaţie. La finalulanchetei vă vom preciza rezultatele".

Marius Militaru, purtător de cuvânt al MAI, ne-a liniştit:elementele care au fost furate nu sunt periculoase. Şi el a adăugat că există o anchetă în derulare şi că,deocamdată, nu pot fi comunicate mai multe detalii.

Externele au anunţat că e vorba de un exportintracomunitar din România spre Bulgaria, care avea toate avizele şidocumentele necesare, problematica securităţii transportului neintrând înatribuţiile ministerului.

Finalul poveştii este previzibil. Focoasele vor fiori nu găsite, ca în cazul Ciorogârla, iar cei zece jandarmi, care asiguraupaza, vor da cu subsemnatul până vor face febră musculară.

Poate e momentul ca Jandarmeria să ceară modificarealegii, în sensul ca şi alte instituţii sau firme private să poată însoţitransporturile speciale. Altfel, Doamne fereşte, data viitoare riscă să-idispară odată cu marfa încredinţată şi o parte din oamenii care o păzesc.

Şi ar mai fi de rezolvat furturile din trenuri. Ceeace nu e aşa greu, fiind de notorietate unde şi cum se operează.

Până atunci focoasele pot sta liniştite la noii proprietari.Ancheta continuă. La fel şi furturile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-04-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

SILE
18 Iul 2011

Din modestele mele cunostinte militare stiu ca focosul e un dispozitiv ce initiaza explozia unui proiectil sau unei bombe. Eventrual unei rachete umpluta cu explosiv. De aceea sintagma focoase nucleare mi se pare nepotrivita.Pentru ca explozia atomica e provocata tot de o explozie clasica amorsata tot de un focos.Nu m-ar mira ca hotii de focoase sa fi vrut sa faca misto de cei pusi sa le pazeasca. O zi buna !

Adauga un comentariu

Random image