2017-01-20 18:09

EDITORIAL


Apostu BOC(ăne) la poarta PDL

 |  21:00

O informaţie suculentă, venită aseară pe surse şi confirmată parţial mai apoi, a făcut ocolul mass-mediei din România. Din zona avocăţească am aflat că numele premierului Emil Boc ar fi fost scos premeditat din dosarul de urmările al primarului Sorin Apostu.

Ipoteze pentru dispariţia lui Boc din stenograme putem găsi cu duiumul. Poate vreun procuror serviabil a vrut să arate că ţine partea Puterii, sau poate un Cătălin Voicu de-al PDL-ului s-a grăbit să se facă util în partid. Sau poate că cei de la SRI au periat puţin stenogramele înainte să le dea mai departe. Sau poate puţin din cele enumerate mai sus. Întrebarea care se pune este însă la ce bun să mai faci aşa ceva, atâta vreme cât dosarul Apostu este deja un cartof încins în braţele partidului condus formal de Emil Boc?

Logica acestei întrebări fireşti este următoarea. Toată lumea ştie că primarul Apostu a fost uns pe funcţie de Emil Boc. Acesta din urmă a garantat personal în faţa electoratului cu privire la cel pe care urma să-l lase în locul său. Relaţia de prietenie dintre cei doi era una de notorietate, motiv pentru care o parte dintre prietenii celor doi erau comuni. Inclusiv cei care dau acum cu subsemnatul la DNA. Deci dosarul Apostu l-a lovit şi pe premier acolo unde probabil îl doare cel mai tare: la procentele electorale. Cu sau fără numele de Boc în stenograme, PDL e în picaj, cel puţin la Cluj.  Aşa că a-l scoate pe Emil Boc din acel dosar este la fel de util precum gestul struţului, de a-şi ascunde capul în nisip pentru a trece neobservat. Cât despre vreo discuţie telefonică a premierului cu vreunul dintre inculpaţi, care să îl inculpe la rândul său, nu cred că putea fi vorba. Mai ales într-o ţară în care toţi suferim de sindromul telefonului ascultat. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-03

TAGURI: apostu, pdl, emil boc, stenogrameComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

LEATRICE
21 Dec 2011

I was seruiosly at DefCon 5 until I saw this post.

Adauga un comentariu

Random image