2018-12-17 14:17


Asfaltăm pe bani mulţi la lumina lunii

 |  20:59

Ieşirea din recesiune, anunţată de premierul Boc prin aprilie, seamănă tot mai mult cu luminiţa de la capătul tunelului lui Ciorbea. Salariile nu mai cresc, contribuţiile de asigurări sociale nu se reduc, iar marile investiţii în infrastructură se limitează la câteva cârpeli. De vină e criza, spun politicienii, şi nu lipsa de viziune sau incapacitatea de a atrage investitori ori fonduri europene. Nu sunt bani la buget pentru proiecte majore, dar se alocă milioane de euro pentru studii de fezabilitate care expiră la data începerii lucrării sau pentru proiecte megalomanice precum Catedrala Neamului sau Canalul Dunăre-Bucureşti.

Bugetul Capitalei se topeşte în proiecte făcute mai “pe şest”. Locuitorii sectoarelor cu ştaif se trezesc dis-de-dimineaţă cu noi “investiţii” în faţa blocului: borduri supraetajate, sisteme sofisticate de irigat gazonul, plante exotice, garduri care împrejmuiesc nimic, bănci din lemn nobil, sau, mai nou, “ornamente” de cărămizi la marginea trotuarelor. Ca să nu bată la ochi, primarii au decis ca multe “lucrări de investiţii” să fie făcute la lumina lunii. Ce mai contează, cât timp firmele de partid îşi încasează banii, iar edilii nu dau socoteală nimănui pentru jaful din bugete?

Afacerea verii a fost, cu siguranţă, asfaltarea. Mare în plan şi în cont, dar mică la vedere. Primarul Sorin Oprescu anunţa, prin iunie, că vor fi reabilitate 1.000 de străzi până în toamnă. Acum, Primăria Capitalei spune că reabilitează doar 273 de străzi, iar restul (nu se ştie câte) sunt “opera” primăriilor de sector. Desigur, primarul nu ştie cât cheltuiesc sectoarele cu asfaltările. Mai ales că se reabilitează în draci străzi care n-aveau nici o groapă. Curtea de Conturi nu deranjează pe nimeni şi, până se întocmeşte raportul pe 2011, străzile se mai asfaltează de două ori.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-10-21
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


PISI
27 Aug 2011

arata-ne pasarica mai bine, decat sa te citim
Random imageUltimele stiri


loading...