2017-01-25 01:25


Băieţi deştepţi, dormiţi liniştiţi!

 |  20:57

Nu vom scăpa niciodată de „băieţii deştepţi” din energie sau din alte sectoare din care se pot suge milioane de dolari de la stat, pentru că sunt invincibili. Fiindcă cei ajunşi la Putere după ce au vehiculat în campanie această temă prin toate cătunele, promiţând că-i vor elimina, se declară azi neputincioşi în faţa lor şi cer, ipocrit, sprijin de la UE ca să scape ţara de ei. Pentru că, în fapt, politicienii au bătut demult palma cu aceşti „băieţi” şi le-au prelungit contractele până după finele mandatului lor. Banii n-au miros şi nici culoare politică, iar toate contractele păguboase pentru stat, dar atât de profitabile pentru aceşti afacerişti misterioşi sunt inatacabile, întrucât despăgubirile ce ar trebui plătite în caz de reziliere ar depăşi profiturile obţinute de pe urma lor.

În primăvara anului trecut, toate contractele bilaterale încheiate de Hidroelectrica au fost reînnoite pe mulţi ani, la preţuri foarte avantajoase, dar nu pentru stat, aşa cum se lăuda fostul director al societăţii, Mihai David. După ce informaţia a răsuflat, şeful statului  s-a declarat indignat şi a sugerat, în direct la tv, ca David să fie schimbat. Ceea ce s-a şi întâmplat. Nici o dramă. Mihai David n-a plecat departe de stupul cu miere, ci a fost „retrogradat” membru în Consiliul de Administraţie al Hidroelectrica, unde se află bine-mersi şi azi.

Recent, şefii Hidroelectrica au anunţat că vor să scumpească energia furnizată populaţiei cu 50%, iar cea livrată „băieţilor deştepţi” cu un timid procent de 3,5%. Asta după ce ani la rând le-au vândut energie sub preţul pieţei.  

Deloc surprinzător, Traian Băsescu se declară înfrânt în acest meci: “povestea celebrilor băieţi deştepţi este una căreia ca şef de stat nu am reuşit să-i pun capăt, darămite cei care erau la niveluri mai jos". Dacă preşedintele nu mai are speranţe, noi nici atât. Ştim prea bine că asistăm la un “neverending story”  nefericit. Pentru noi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-04-01

TAGURI: baieti destepti, ue, mihai davidComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image