2018-12-17 02:40


Banii comuniştilor s-au dus, năravurile ba

 |  21:00

Cum ai suci-o, cum ai învârti-o, orice daraveră se reduce la bani. Nimic nu semişcă pe lumea asta prost făcută fără ca ochiu’ dracului să-şi vâre coada. Banii se fac, dar banii se şi subtilizează, mai mult sau mai puţin discret. Din poşeta doamnei care urcă neatentă în tramvai, din bugetul primăriei, al statului ori al sindicatului. În 1990, disperaţi că ni se fură Revoluţia, am ieşit în Piaţa Universităţii ca să păzim ce mai rămasese din ea. Mare greşeală! De fapt, băieţii ne dăduseră de lucru, pentru ca ei să se înfrupte liniştiţi din conturile PCR şi UTC. Tot o pistă falsă s-a dovedit şi povestea cu conturile secrete ale lui Ceauşescu. O fi fost ceva, dar nu pe numele Odiosului şi al Sinistrei, ci cel mai probabil pe apelativul de fată mare al Securităţii, alias Crescent.

Despre marele jaf revoluţionar al miliardelor de dolari strânse din cotizaţiile membrilor de partid s-a tot vorbit în ultimii 21 de ani. De făcut, însă, ioc.

Cei de la Asociaţia 21 decembrie au redeschis subiectul. Când am văzut ce vor, prima reacţie a fost un surâs în plină vară. Ei cer Parchetului, cu jumătate de gură, anchetă. Fac apel la preşedinte să-l bage în priză pe procurorul general. Argumentul lor este că ceva mărunţiş ar mai fi în cele conturi. Oricum, încercarea moarte n-are!

Dar nici vechile năravuri nu se dau duse pe pustii, cu una cu două. Plimbarea lui Boc cu elicopterul SRI, contracost e drept, şi a lui Băsescu cu şalupa SPP, cam pe şest, nu s-ar pune nici la proaste obiceiuri post-decembriste, dacă şi dumitale, boier-cetitorule, ţi-ar fi îngăduite. Fie şi cu acte în regulă. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-08-25
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NICKY PERCEA
22 Aug 2011

mogulii nostrii sint mai buni decit mogulii vostri...
SILE
23 Aug 2011

Si cind te gindesti ca praful se va alege si de ei si de banii lor.Cum spune si in replica finala din Hello Dolly: banii sunt ca balegarul daca nu servesc la cresterea tinerelor mladite nu au nici o valoare. O zi buna !
Random imageUltimele stiri


loading...