2019-02-23 05:17


Băsescu vrea să-i ducă de nas pe senatori

 |  19:54
Băsescu vrea să-i ducă de nas pe senatori

La întâlnirea cupartidele din coaliţie, Traian Băsescu a criticat Consiliul Superior al Magistraturii:“Din păcate, în zona CSM se cantoneazădeja aprecieri negative. (...) Raportul intermediar este negativ, e vina CSM,nu numai a politicienilor”. Cuvintele aspre la adresa Consiliului par celpuţin bizare, mai ales că, în ultimii trei ani, de când a prezidat lucrărileCSM, preşedintele a fost foarte încântat, neavând decât cuvinte de laudă. Dar fiindcăla Bruxelles, CSM a fost luat la ochi, a trebuit şi Băsescu să se conformeze.

La una dintre şedinţe,s-a dat citire raportului de activitate al CSM. Viorica Costiniu a dezaprobatvehement faptul că raportul respectiv nu fusese văzut mai înainte de magistraţişi le-a cerut membrilor CSM să nu facă plecăciuni şi să nu îngenuncheze în faţapreşedintelui.

Ieri, dincolo de perdafuldat CSM, preşedintele le-a făcut o sugestie senatorilor care astăzi urmează săvalideze noul CSM: “Senatul trebuie să ţină cont, la validarea membrilor CSM,de decizia Tribunalului Bucureşti, care a invalidat un al doilea mandat pentruun judecător, arătând că este o problemă de credibilitate a CSM nerespectareacondiţiei unui singur mandat”. Este acesta un mesaj transmis către politicienisau o indicaţie? Aceste cuvinte pot fi interpretate drept o imixtiune a preşedinteluiîn puterea legislativă? Băsescu spune că trebuie să se ţină cont de deciziaunei instanţe care a invalidat al doilea mandat al unui judecător. Cine să fiejudecătorul? Dan Lupaşcu, aflat mereu în dreapta preşedintelui la şedinţeleCSM? Lupaşcu şi-a depus candidatura pentru funcţia de judecător la CSM dinpartea Curţilor de Apel. Un mandat are şase ani, iar Lupaşcu, aşa cum anunţase şiBăsescu în timpul campaniei electorale, mai vrea o dată. Lupaşcu a fostcontestat şi Tribunalul Bucureşti a dat o decizie împotriva lui. Totuşi, hotărâreanu este definitivă şi probabil că judecătorul speră într-o victorie, avându-lca model pe Petre Lăzăroiu, propus de Băsescu şi reînvestit în funcţie laCurtea Constituţională. Să admitem că Senatul validează componenţa noului CMS.Unii au procese pe rol şi le pot pierde. Înseamnă că toate actele semnate deei, până la pronunţarea definitivă a unei hotărâri, vor fi lovite de nulitate.

N-ar fi exclus caSenatul să reacţioneze exact pe dos. Adică să-l valideze pe Dan Lupaşcu. Ceeace de fapt voia şi preşedintele.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-02-02
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MENATWORK
13 Dec 2010

????????...ai putea sa scrii ?????????...un articol intreg...?????....fara sa+l pomenesti pe Basescu?...?????????
DICTATURA JUSTITIEI
14 Dec 2010

Se pare c? a?i avut dreptate.CSM-ul a fost votat cu domnul Lupa?cu cu tot. Felicit?ri!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...