2017-01-22 22:26


Blajinul Blejnar

 |  19:51
Blajinul Blejnar
Pecând aveam vreo 15 ani, în viaţa mea s-a petrecut unfenomen ciudat, cărora oamenii aveau să-i spună Revoluţia din decembrie 1989.Mă aflam într-un oraş mic de provincie şi agitaţia aducea vag cu cea dincoregrafia ninja a filmelor pe care un prieten le dădea la video într-un garaj.Îmi amintesc că o vecină de la ultimul etaj al blocului alăturat începuse săurle din toţi plămânii: „Uite-i!!! Teoriştii!!! Îi văăăăd! Vin în elicoptere!”.

De când cu nebunia vămilor şi cu Regina, parcă o aud dinnou pe vecina. Mă uit şi nu văd deloc nici un „terorist”. Îl văd în schimb peBlejnar, spre exemplu. Şi aud multă gălăgie în jurul lui. Din care nu înţelegmai nimic. Mă gândesc că teroriştii ar trebui să fie nişte tipi fioroşi, iarfaptele lor – de o cruzime ieşită din comun. Dar nu. Sorin Blejnar, presupusaRegină a tuturor şpăgilor din vămi, e chiar un personaj blajin, aşa, genul deom pe care pungaşii de la gară îl pot face lejer de câteva sute de lei doar întrebându-lcât e ceasul. Sau poate că mă înşel eu, nu ştiu.

Văd, de asemenea, nişte angajaţi de la vamă puşi subînvinuire – ceea ce e absolut normal. Anormale mi se par însă urletele de fond.Nu ştiu dacă aţi deschis ieri televizoarele ca să auziţi cum se zbiară pemarginea descinderii în casa unui anume Vasile Lincu, personaj fără de a căruiprezenţă viaţa noastră ar fi curs, poate, ceva mai lin. Cică i-au căutat încalculatoare, vă daţi seama, în speranţa găsirii unor scheme de şah cu Regina.

Stop! E deja prea mult! Avem ceva concret împotriva luiLincu, a lui Blejnar sau a oricărui vameş? Dacă da, n-aţi vrea să-i lăsăm pemagistraţi să se ocupe de asta? Iar dacă nu, eu i-aş propune lui Blejnar să nuuite că are de mers la biroul lui de la ANAF, acolo unde-l aşteaptă câtevachestiuni curente de rezolvat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-04-30Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image