2018-12-16 03:52


Boc bogat, Boc sărac

 |  21:00

E oficial. România este ţara cu cei mai mulţi sărăntoci din Europa. N-o spun străinii, ci chiar experţii Academiei Române, într-un studiu dat publicităţii ieri. Situaţia e atât de gravă, încât Oltenia a devenit în acest an cea mai nevoiaşă zonă din Europa, puterea de cumpărare fiind sub cea a locuitorilor din regiunea bulgară Severoiztochen, până de curând cea mai săracă din UE. Şi asta nu e tot. România se înscrie în topul celor mai sărace 20 de regiuni din Europa cu şase zone ce acoperă aproape toată harta. Cu o singură excepţie: zona Bucureşti-Ilfov.

N-am auzit să-şi asume cineva responsabilitatea pentru faptul că tot mai mulţi români trăiesc precum în Evul Mediu şi că nivelul general de trai aduce izbitor cu cel din Bangladesh. Guvernanţii iau criza “în braţe” ori de câte ori trebuie să dea vreo explicaţie, iar Opoziţia nu conteneşte cu acuzele, fără să ofere vreo soluţie.

Flagelul sărăciei s-a propagat cu puteri sporite după 2009, când criza economică a început să muşte din veniturile populaţiei. Cabinetul Boc a promis că va scoate ţara din recesiune, aplicând cele mai dure măsuri de austeritate din Europa, dar nu a reuşit decât să asigure plata pensiilor şi a salariilor bugetarilor din bani împrumutaţi. A fost o “victorie” mult clamată, dar se pare că de scurtă durată, întrucât în cercurile Puterii se discută deja de imposibilitatea achitării pensiilor din 2013. Nici bugetarii nu se simt prea bine. Ministrul finanţelor a afirmat, ieri, că Guvernul vine “cu bani de acasă” ca să le plătească salariile şi aşa ciuntite, iar despre recuperări nu poate fi vorba anul viitor.

Am mai aflat ieri că România are cel mai mic salariu minim din ţările UE, respectiv 159 de euro. Asta raportat la standardele comunitare, căci dacă ar fi să-l întrebăm pe fostul ministru al muncii, dl Lăzăroiu, am afla că toţi săracii sunt de fapt bogaţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-11-21
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...