2018-12-18 21:22


Boc, de la egal la egal

 |  20:59

Dinspre China vin numai veşti bune. Deja simţi cum banii vor curge gârlă spre bugetul nostru secătuit. Ministrul Economiei anunţă, sigur pe el, că investitorii chinezi vor să cumpere, pe bursă, o halcă din Transelectrica.

După discuţia cu omologul său, Wen Jiabao, Emil Boc menţionează cinci proiecte, cu valori de cel puţin un miliard de euro fiecare, care vor fi realizate, în parteneriat public-privat cu cel mai mare popor frate pe care îl puteam găsi pe planetă: Reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă, centrala de la Tarniţa-Lăpuşteşti, Canalul Dunăre-Bucureşti, Canalul Siret-Bărăgan, Centura de ocolire a municipiului Bucureşti. Tocmai când îmi frecam palmele de bucurie, îmi cad ochii pe continuarea declaraţiei premierului. Cică în octombrie se va reuni, la Bucureşti, o comisie mixtă care să lucreze la stabilirea contactelor şi implementarea proiectelor comune în domeniul afacerilor. După care, comisia se va muta la Beijing să discute despre proiecte mai mici, altele decât cele cinci.

Nu ştiu cum stă treaba cu comisiile la urmaşii lui Mao, dar la urmaşii lui Ceauşescu e împământenit obiceiul ca orice comisie să îngroape de vie chestiunea pentru rezolvarea căreia a fost înfiinţată.

La câte comiţii şi comitete, mai nou se vorbeşte şi de un minister, au pus, fără nici un efect, guvernanţii noştri pe urma miliardelor de euro care ne aşteaptă, de li s-a acrit, la Bruxelles, am fi copii să ne îmbătăm cu apă rece, aşteptând să pice yuani mălăieţi în traistă la nătăfleţi.

Până una alta, cert este că, în China, Boc a avut interlocutori de acelaşi nivel. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...