2018-12-12 00:32


Bonuriada, salariile şi-o nuntă pe stadion

 |  19:48
Alin Burtescu

Veşti bune, dragi cititori! Cresc câştigurile la Loteria bonurilor fiscale şi se umflă şi salariile din 2016. Cel puţin aşa ne aruncă praf în ochii guvernanţii.

În privinţa, să-i zicem, Bonuriadei, lucrurile sunt clare. Premiul de 1 milion de lei se va împărţi de acum încolo la 100 de câştigători. Adică, 10.000 RON de căciulă. Buni, nu zice nimeni că nu. Însă ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, păcăleşte audienţa cu sintagma „câştigurile să fie unele mai consistente”. Altfel spus, fondul rămâne acelaşi, doar norocoşii vor fi mai puţini. Până la rectificarea de ieri a Ordonanţei cu privire la Bonuriadă, fiecare premiu depăşea cu puţin suma de 50 de lei. O spun datele primei extrageri, din aprilie.

Despre bani a vorbit marţi şi Rovana Plumb, ministrul Muncii. Ne anunţă voioasă că salariul minim pe economie va creşte, la început de 2016, la 1.200 de lei. Aşadar, de la anul vom fi trataţi cum se cuvine de cei din administraţia publică, în acest moment ei având o scuză, rostită chiar de doamna Plumb: „Aici nu au mai fost făcute majorări, iar motivarea personalului nu există”. Prin urmare, domnul Teodorovici, mai sus amintit, are tot dreptul, aşa cum a și declarat, să-i fie ruşine cu salariul actual în faţa omologilor din alte state.

Între timp, prin judeţul Gorj, echipa de fotbal Gilortul Târgu Cărbuneşti, din Liga a 4-a, a jucat, în weekend, la 40 de kilometri depărtare meciul ce trebuia să fie disputat pe propriul stadion. Motivul? Primarul din Târgu-Cărbuneşti şi-a măritat fata, iar la nuntă a invitat 1.000 de persoane. Unde să bagi atâţia oameni dacă nu într-un cort montat fix pe arena de acasă a Gilortului. Ce-i drept, edilul a închiriat terenul, plătind din buzunar 5.000 de lei, în care au intrat şi vestiarele băieţilor, folosite însă la fericitul eveniment pentru schimbarea fetelor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-21

TAGURI: bonuri, fiscale, salarii, rovana, plumb, teodorovici, nunta, meci, stadion, targu, carbunesti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


IULIA TABACU
21 Mai 2015

Comisia venita in Gorj sa l verifice si pe primar daca a depus acesti bani in contul primariei sau ii abureala si minciuna primarului sau poate trebuia sa dea mai multi ca la 1000 de persoane s a u scos destui bani de la invitati
Random imageUltimele stiri


loading...