2018-10-20 08:02


BUCUREŞTIUL, un singur SECTOR!

 |  21:00

De la începutul primul mandat am afirmat în diferite intervenţii publice, dezbateri, emisiuni televizate că Bucureştiul trebuie să fie reorganizat. În 2008 am afirmat şi susţinut acelaşi lucru chiar dacă, această reorganizare, ducea implicit la pierderea funcţiei în care am fost învestit de către cetăţenii sectorului 6.

Această problemă, a reorganizării Bucureştiului, este una pe care dacă nu o rezolvăm acum, vom fi obligaţi să o soluţionăm în doi-trei ani, dar costurile vor fi infinit mai mari pentru dezvoltarea Capitalei României.

Este evident că, în ultimii 20 de ani, Bucureştiul s-a dezvoltat. Dar s-a dezvoltat neuniform, s-a dezvoltat haotic, fără un proiect pe termen lung şi fără a ţine cont că locuitorii acestui oraş se dezvoltă şi progresează extrem de repede, mult mai repede decât administraţia.

Discrepanţele dintre sectoare au devenit din ce în ce mai evidente şi iată că ne aflăm în situaţia de a găsi în Capitala României şase oraşe dezvoltate diferit, cu concepţii diferite, dar mai ales cu diferenţe mari în ceea ce înseamnă dezvoltarea infrastructurii şi asigurarea unui nivel decent de trai pentru locuitorii fiecăruia dintre cele 6 sectoare.

Fără un proiect de dezvoltare a infrastructurii la nivelul Capitalei, traficul nu numai că este şi va rămâne un calvar, dar problema se va acutiza în fiecare an. Fără o decizie fermă, problema câinilor comunitari se va agrava în fiecare zi. Fără această reformă administrativă, vor exista în continuare în Bucureşti zone fără canalizare, fără străzi, fără spaţii verzi, fără locuri de joacă, pentru că niciodată un sector nu va avea resursele financiare necesare să rezolve toate aceste probleme.

Cu un singur primar şi un singur for legislativ, aceste probleme vor fi rezolvate mult mai repede şi mult mai eficient.

Şapte administraţii locale, şapte bugete, şase primari de sector, 219 consilieri locali, peste două milioane de locuitori, şapte tipuri de servicii publice (ApaNova, RADET, Distrigaz, Enel, RATB, Metrorex, serviciile de salubrizare), 42 de strategii de dezvoltare diferite ale acestor servicii publice: asta înseamnă Bucureştiul în acest moment.

În anul 2011 suntem obligaţii să ne comparăm cu celelalte capitale europe, pentru că Bucureştiul este un oraş care trebuie să ajungă la standardul de dezvoltare pe care ni-l dorim fiecare dintre noi ca locuitori europeni.

Viena, Paris, Londra, Madrid, Roma, Varşovia, Praga toate aceste capitale - indiferent de mărimea lor, de numărul de locuitori pe care îl au, de nivelul economic pe care îl au - sunt administrate uniform, coerent, prin programe şi proiecte multianuale şi intercomunitare, de o singură administraţie!

Bucureştiul are nevoie de o schimbare. O schimbare ce trebuie să vină, în primul rând, din organizarea administrativă a Capitalei, iar în al doilea rând, din implementarea unei strategii de dezvoltare pe termen lung.

Bucureştiul trebuie să devină o Capitală mai omogenă, mai bine dezvoltată, mai uniform administrată, dar mai ales trebuie să redevină pentru cele două milioane de locuitori un oraş mai sănătos, mai curat, cu o infrastructură modernă şi cu servicii publice europene.

De aceea, indiferent de statutul pe care o să-l am, voi susţine că Bucureştiul trebuie administrat de un singur primar. Sunt convins că dacă această reformă administrativă a Bucureştiului nu se va face astăzi de către clasa politică, se va face mâine de către locuitorii Capitalei României. Fie că vrem sau nu, fie că pierdem sau câştigăm, suntem obligaţi să adoptăm o decizie care trebuia luată din ianuarie 1990. Bucureştiul să aibă un singur primar, un singur for legislativ, dar mai ales o singură viziune de dezvoltare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-04-13

TAGURI: bucuresti, sector
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CRISTI ILAS
21 Noi 2011

De acord cu dvs. d-le Primar. Nu numai Bucurestiul, ci intreaga tara ar trebui reorganizata. Insa reorganizarea Capitalei, din punctul meu de vedere, ar trebui urgentata. Din pacate insa, se pare ca Legea Capitalei a cam fost "abandonata".
COLONELU
21 Noi 2011

Actuala organizare administrativa a Capitalei permite elaborarea la nivelul CGMB a unei Strategii de dezvoltare unitara pe probleme de urbanism,investitii si chiar economico-sociale.Reforma sistemului nu inseamna modificarea gradului de reprezentare a cetatenilor.Spui ca acum sunt 1+6 primari si 219 consilieri locali alesi sa rezolve 10.000 de probleme ale celor 2 milioane de locuitori.Propui sa ramana 1 primar si 51 de consilieri locali care sa rezolve tot 10.000 de probleme ale celor 2 milioane de cetateni.E ca si cum ai reduce numarul de autobuze RATB in timp ce numarul calatorilor ramane acelasi,sustinand ca astfel creste eficienta transportului in comun.
MIHAI
21 Noi 2011

@ColoNelu Trebuie rezolvata o problema a Bucurestiului nu 10.000 de probleme ale celor 2 mil de locuitori....problemele apar cand nu se iar masuri la timp, iar eu cred ca acum suntem obligati sa rezolvam cauza care a generat aceste probleme!!! apropo...ati fost prin budapesta???? ce parere aveti?
FLORIAN
21 Noi 2011

Asa e, sa desfiintam sectoarele. Sa existe un singur primar, care sa fie ales pe viata. Iar numele lui sa fie, desigur, Elena Udrea. Am zis bine, coane? A, uitasem sa te intreb ceva. Mai stii ceva de fostii tai colegi de la manastirea Secu? Bine, sanatosi?
FLORIAN
21 Noi 2011

Scuze pentru intrebarea cu manastirea Secu, te-am confundat cu colegul de partid Murgeanu. Dumneata esti cel cu tunul de 58 de milioane de euro, din retrocedari ilegale.
0VIDIUSTOENESCU
22 Noi 2011

Ma asteptam ca aceasta tema sa suscite o polemica mult mai aprinsa.In opinia mea trebuie facuta o reorganizare a capitalei prin legea acesteia sau in alt mod.Totusi cred ca politicienii sau viitorii candidati la primaria capitalei ar trebui sa vina cu citeva variante ce sa aiba girul unor specialisti independenti, neangajati politic si recunoscuti de forurile academice, ce obligatoriu sa fie supuse unui referendum,pentru ca bucurestenii sa hotarasca si in acest fel sa respecte o hotarire ce va dura foarte multi ani si care cu certitudine va avea un impact social si economic major.Sint convins ca domnul Poteras primarul sectorului 6 nu este cea mai potrivita persoana sa dea solutii eventual sa comenteze politic aceste lucruri.Este nevoie de persoane avizate,profesioniste care sa prezinte variante nepolitizate ci doar insusite de politicieni,altfel ne ducem de ripa cu solutii de conjunctura aprobate de politicieni din interese electorale.
IONUT
23 Noi 2011

Domnule Poteras, Trecand peste ineptiile pe care le sustineti, pentru ca nu va pricepeti la administratie absolut deloc, icercati sa folositi "copy" si "paste " mai putin.
MIHAI
24 Noi 2011

@ Ionut Imi dau seama ca esti un specialist in administratie...sunt convins ca te poti descurca extraordinar ca primar!!! in 2012 candidezi??? :))
ANCA
29 Noi 2011

Da ar trebui un singur primar ,iar alegerea celor 51 de consilieri sa fie proportionala cu numarul de locuitori arondati pe colegii. In acest fel fiecare sector va avea reprezentanti si poate si fondurile alocate sectoarelor (pot ramane ca forme organizatorice cu rol executiv) vor fi mai corect repartizate.
Random imageUltimele stiri


loading...