2018-12-14 07:59


Bugetarii aleg, nu strada

 |  18:22
Răzvan Mateo Mateescu

Sunt un milion și două sute de mii de bugetari. Sunt aici, în țară, nu stau la cozi să voteze la ambasade sau consulate. Cum poți să nu votezi mărirea salariilor unei asemenea tagme fără să riști dispariția la alegeri? Nu poți. O mare parte, ca să nu zic majoritatea lor, votează de mult și pentru totdeauna cu PSD, singurul partid care și-a făcut o misiune din cultivarea birocrației și întreținerea unui aparat prost dimensionat și ineficient, pe spatele plătitorilor de taxe. PNL tot încearcă să mai ia voturi de la ei, dar nu prea reușește. De asta a și votat pentru majorarea de 10% a salariilor lor.

Bugetarii sunt, de mulți ani, masa de votanți în jurul cărora se poartă toate discuțiile și se învârt „strategiile electorale”. Și până la urmă chiar așa e. Cum spuneam, sunt 1,2 milioane ei, plus familiile lor, deci spre trei milioane cel puțin, că au și părinți, și consorți, și copii majori, mulți dintre ei. Și sunt din cei care merg la votare.

Ia să vedem cu ce rămânem din cei aproape 18,3 milioane de cetățeni din listele cu alegători. Păi să îi scădem repede, că ne încurcă, pe cei care nu merg la vot. Prezența la parlamentarele din 2012 a fost doar de 41,72%, deci aproximativ 10,6 milioane de români nu au trecut pe la secțiile de votare.

După ce scădem bugetarii și familiile lor (3 milioane) rămân în jur de 4,7 milioane. Hai să împărțim. La „țară”, e treaba primarilor să îi mâne pe oameni la ștampilat listele partidelor, deci nu prea contează ce faci, ce reprezinți, ci mai degrabă ce dai și ce promiți și dacă le mai și bagi propaganda în casă, treaba e clară. Nu merită să faci alte eforturi, ca politician, ca să îi convingi. Deci am bifat aproximativ trei milioane, că nu pot să îi aducă pe toți.

Apoi, peste trei milioane dintre românii activi și cu inițiativă (îți trebuie curaj și multe sacrificii să pleci în străini, să o iei de la capăt) sunt acum peste graniță, la muncă. Ei au buletine valabile de România, apar în listele cu alegători. Pe ăștia îi rezolvi punându-le piedică în drum spre vot, dacă au pornit-o într-acolo. Îi ții în frig și ploaie să le treacă pofta de pus ștampile pe adversari. Oricum, nu s-ar strânge mai mult de un milion în toată lumea largă. Restul sunt la „absenți”.

Încă de vreun milion se ocupă propaganda, care le bagă în cap că vrea Soros, ungurii în general, evreii, americanii, masonii, Merkel și mulți alții să le ia țărișoara cea mai frumoasă de pe pământ și să le fure averea poporului sau că trebuie să scape de o dictatură imaginară și de procurorii răi.

Ce mai rămâne? Un „rest” de răzvrătiți care se încăpățânează să spere că ar putea avea o țară modernă și în care să trăiască decent.

Deci au dreptate cei care spun că zecile de mii din stradă nu reprezintă nimic. Bugetarii, în schimb…


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-16

TAGURI: bugetari, strada, psd, pnl
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DAN
13 Noi 2015

Din pacate aveti perfecta dreptate! Din moment ce toto bugetarii sunt platiti de popor din taxe ar trebui sa avem si noi ceva de spus unde sa marim salarul si unde sa desfintam postul, ca se taie frunza la caini...In spitale s-au taiat posturi iar in administratie e plin de posturi pe la tot felul de institute obscure unde nu se face nimic...dar se iau bani...probabil MS este din acea categorie, dupa cum scrie se vede ca nu are legatura cu invatamantul
MS
14 Noi 2015

Si dumneavoastra Domnule Dan sunteti din categoria asa-zisilor jurnalisti? Erorile de tehnoredactare din primul text sunt sunt ca cea din textul scris de dumneavoastra, dar asta nu inseamna ca va cataloghez in vreun fel.
MS
14 Noi 2015

Si dumneavoastra Domnule Dan sunteti din categoria asa-zisilor jurnalisti? Erorile de tehnoredactare din primul text sunt sunt ca cea din textul scris de dumneavoastra, dar asta nu inseamna ca va cataloghez in vreun fel.
Random imageUltimele stiri


loading...