2018-12-13 20:13


Bugetul ţării lui Ponta se lăfăie în seiful BNR

 |  21:00

Prin numirea viceguvernatorului BNR Florin Georgescu la şefia Finanţelor, Victor Ponta a dorit să dea un semnal fără echivoc FMI-ului şi Băncii Mondiale: bugetul ţării şi inflaţia sunt pe cele mai bune mâini pe care România le are în lumea economiştilor. Toţi jurnaliştii şi experţii pe probleme financiare ştiu că Florin Georgescu este un profesionist de talie mondială, un om care la nevoie scoate vocabularul de mahala din sertar şi ţi-l trânteşte verde-n faţă dacă nu înţelegi cu vorbă bună că nu poţi să cheltuieşti banii cum vrei tu. Sau, mai bine zis, cum ar dori “băieţii deştepţi” aflaţi în spatele miniştrilor sau secretarilor de stat, care au un singur mobil: să spolieze bugetul statului.

De asemenea, toată lumea ştie că atât Mugur Isărescu, cât şi Florin Georgescu - doi oameni cu aceleaşi vederi economice, doi prieteni de locaţie bancară - BNR - nu pot fi manipulaţi de politicienii cu năravuri şi obiceiuri neortodoxe. Poate de aceea nici ceilalţi miniştri nominalizaţi de Ponta nu sunt marionetele unor potenţi oameni de afaceri - cu excepţia a doi dintre ei, care, atenţie, nu sunt membri PSD! Da, este adevărat, unele nume sunt implicate în procese sau au probleme cu ANI, dar nu sunt impuşi în Executivul Ponta de interesele “băieţilor deştepţi”.

Prin această numire a lui Florin Georgescu în fruntea Finanţelor, premierul desemnat a mai dorit să puncteze cu voce forte, pentru 20 de milioane de români: acolo unde ne arde cel mai tare, la buzunar, în Guvernul Meu nu am pus paznic un lup politic, cu interese meschine de partid, aşa cum au plasat, în alte guverne, PSD, PNL sau PDL, ci am înscăunat un profesionist care, pe lângă faptul că-şi respectă numele şi nu are nici un motiv să şi-l terfelească în următoarele şase luni, va mai avea şi un ţel naţional, de a nu lăsa veştedă vistieria statului la sfârşitul anului 2012.

Toate bune şi frumoase până acum, dar să nu uităm că “băieţii deştepţi” nu au pierdut definitiv bătălia cu Ponta; mai au posibilitatea să-şi impună hoţii în eşalonul secund - consilierii miniştrilor şi secretarii de stat!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-06-18

TAGURI: buget, ponta, bnr, seif
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...