2018-12-12 00:33


Calea incorectă

 |  19:38
Daniel Măgureanu

La preluarea guvernării, Victor Viorel Ponta trâmbiţa că va crea 1.000.000 de locuri de muncă. Între timp, până anul trecut nu apăruseră în plus decât 120 de mii de salariaţi. Sigur, ce nu face omul când vrea electorat? Arc peste timp, însă, toate-s bune şi frumoase.

Făcându-şi curaj să vorbească strictamente pe dovezi solide, exact aşa cum îi stă bine unui fost procuror ce ştie mersul trenurilor, Viorel Ponta a făcut uz de alibi european. Că doar europenii sunt până la urmă crème de la crème în de toate pentru toţi. Cu un raport al Comisiei Europene în cuget şi-n ne∕simţiri, prim-ministrul ţării noastre ne-a liniştit. Prea eram stresaţi şi nedumeriţi neştiind oare noi cum trăim? Bine sau rău? Dacă aveam impresia că o ducem greu din punct de vedere economic şi social, ei bine, nu-i aşa. Deloc! Viorel Ponta susține că România este pe calea corectă în ceea ce priveşte situația economico-socială. Pentru cei ce-s fraţi cu Toma, acesta recomandă o lectură din toată analiza Comisiei Europene legată de situația economică a ţării! Ce-i drept, Viorel Ponta avertizează că acolo nu este tot adevărul, întrucât s-au găsit niscaiva detractori care au scos un paragraf din context „în stilul «tradițional», încercând să denatureze tot!”. După ce analiştii CE și-au îmbunătățit estimările privind creșterea economică a României în 2015 până la 2,8%, față de avansul de 2,7% pe care îl preconizau în luna februarie, premierul a prins şi mai mult curaj. Astfel, Viorel Ponta ne-a transmis că suntem pe calea corectă. Doar un simplu pistol cu apă pe lângă următoarea promisiune, marcă a prim-ministrului: bunăstarea economico-socială va continua. Calea corectă, cum ar veni, deh...

La fel de corectă cum este şi următoarea situaţie, rod al unui exerciţiu de imaginaţie, ce poate deveni oricând realitate. Cum ar fi ca premierul Viorel Ponta să le dea această veste românilor în faţa Palatului Victoria? Cum ar fi să le spună că economic şi social ei sunt din ce în ce mai bine? La o adunare de amploare, cu zeci de mii de oameni. Ar mai fi calea corectă?


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-07

TAGURI: victor, ponta, locuri, munca, comisia, europeana
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...