2018-12-11 06:45


Candidatul creţ

 |  17:39
Candidatul creţ
Decâteva zile mă tot gândesc la motivele care l-au determinat pe TheodorPaleologu să-şi dorească funcţia de preşedinte al PDL. Mărturisesc, n-am reuşitsă-mi dau seama. Am luat problema şi am întors-o pe toate părţile: estenerezolvabilă din punct de vedere logic. Ilogic, însă, adică în afarasistemului formal de raţionare, candidatura lui Theodor Paleologu are mai multeexplicaţii posibile.

Văinvit pentru început să căutaţi pe pagina de Facebook a tânăruluipolitician galeria foto intitulată: „Toader Paleologu for Parliament”. E acoloo fotografie, a treia de la coadă la cap, pe care, dacă o studiaţi cu atenţie,veţi putea înţelege intenţia tânărului Paleologu de a deveni şeful partiduluicondus din semiumbră de Traian Băsescu. Junioru’ e îmbrăcat în frac şi se agaţă cu ambele mâini de unscaun. Nu vă uitaţi la papionul ceva mai mare decât capul său, ci la pantaloniicu cel puţin patru-cinci numere mai largi. Încercaţi să vi-l imaginaţi apoipăşind. Nu-i aşa că-l vedeţi împiedicându-se exact ca personajul Mutulică dinpovestea care-i place atât de mult sfetnicului prezidenţial?

Theodor Paleologu e genul de personaj politic pe care, cuorice l-ai îmbrăca, şi în Scufiţa Roşie sau Tarzan, tot ca Mutulică ni s-arînfăţişa. Asemenea lui Iri, pentru iubitorii de telenovele live.

Iniţial, am crezut că Junioru’ intră în schema clasică a candidaţilor-iepuri. Să-i fure,care va să zică, din voturile lui Emil Boc. Sau din cele ale lui Vasile Blaga.Dar apoi m-am gândit că mecanismul ar fi avut sens dacă ar exista cel puţindouă voturi pe care Theodor Paleologu să le atragă în dreptul urnei sale plinecu jucării. Dar nu. E, practic, imposibil de imaginat un delegat la congresulPDL care să pună ştampila pe candidatul creţ. Până şi Emil Boc, dacă ar fi avutlibertatea de a vota după propria conştiinţă, ar fi votat cu oricare altcandidat în afară de Theodor Paleologu.

Nu cu mult timp în urmă, pe când era ministrul culturiisau, mai exact, al Încăpăţânării Nalţionale, după cum singur se intitula, Paleologua mărtursit într-o conferinţă de presă că filosofia sa politică este „să calcecât mai multă lume pe nervi”.

A reuşit.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-07-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...