2019-02-16 06:08


Capcana întinsă Elenei Udrea de către Videanu

 |  19:41
Capcana întinsă Elenei Udrea de către Videanu

Adriean Videanu a făcut turul televiziunilor cu un mesajfoarte clar, ambalat într-o mie de vorbe goale, despre proiecte, Ridzi, reformăşi alte bla, bla-uri. Concret, Udrea trebuie să candideze la PrimăriaCapitalei! Evident, formularea lasă loc de întors: ar fi o posibilitate, nuexclud, vedem cum se poziţionează etc. Dar ideea a fost aruncată pe piaţă, iarmarja de acţiune a ministrului dezvoltării se îngustează pe zi ce trece. Poatedoar misiunea de a ocupa postul de premier să-i dea şansa unui refuz elegant,altfel nu văd cum ar putea să evite intrarea în acest joc periculos pentrucariera sa.

Videanu ştie ce face, aplicând strategia verificatăde Iliescu, când l-a împins pe Năstasela prezidenţiale, sau chiar de fostul premier, care l-a aruncat pe Geoană,promiţător ministru de externe la acea vreme, în campania pentru Primărie. DacăUdrea câştigă, Videanu se va lăuda că a propus-o. Dacă pierde, fie la urne, fiela evaluările interne (adică un clasament al candidaţilor pedelişti rezultatdin sondajele de opinie), poziţia acesteia în PDL se şubrezeşte. Mai ales că,din 2012, Traian Băsescu va avea nevoie de PDL ca să nu fie aruncat afară dinCotroceni, nu invers.

Cu toate atuurile personale şi eforturile pe care leface, sarcina de a câştiga la Bucureşti este aproape imposibilă. Până acum,Udrea a aplicat următoarea strategie: inaugurări, semnări de contracte, băi demulţime. Astfel, e mai bine poziţionată pentru postul de premier decât pentrucel de primar. Bucureştiul încă resimte lovitura cu bordura, primită de la aldeVideanu. Geoană a obţinut un scor mai mare decât Băsescu în Capitală. Faţă dealţi alegători, bucureştenii sunt mai agasaţi de luxul sfidător al şmecherilordin Dorobanţi, iar Udrea este asociată mai degrabă cu Louis Vuitton decât cutramvaiul 11. Tot în Capitală se află cea mai mare concentrare de bugetari dinţară, iar proiectele de investiţii sunt disputate cu primarii de sector sauchiar cu Oprescu. Distribuţia cea mai probabilă a voturilor va fi una de tipul20/30/20/30. PDL şi PSD, zburând cu aripa Vanghelie, se îndreaptă spre plafonulde 20 la sută, în vreme ce PNL şi Oprescu spre cel de 30 de procente. Astfel, turulal doilea se va disputa între omul PNL-ului, susţinut de PSD (măcar prin faptulcă a pus un candidat fără şanse în primul tur) şi Oprescu. Iar bronzul evaloros doar la handbal.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-04-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MENATWORK
20 Dec 2010

Tot despre astia scrii, mai Vale. Ai un subiect asa generos ca ipocritul, nesimtitul, arogantul, si nultitatea de Ponta. Ia mai ia-te si de gunoiul asta mic.
Random imageUltimele stiri

SOLUTII eficiente pentru controlarea STRESULUI Acum 8 ore | (0)
Sfaturi si curiozitatiSTARBAG
loading...