2019-05-25 20:09


Câtă empatie este între Băsescu și Udrea în privința justiției!

 |  20:56
Câtă empatie este între Băsescu și Udrea în privința justiției!

Interesanteste că Traian Băsescu a pornit prigoana împotriva judecătorilor nu după Raportulde țară al Comisiei Europene privind stadiul reformei în justiție, din 20iulie, ci după un alt eveniment sentimental și emoțional care se pare că l-amarcat mult mai profund.

Pentruatitudinea iresponsabilă de a se năpusti fără nici un pic de diplomație șirespect asupra sistemului judiciar românesc, a judecătorilor sau a CSM (nici elnu este convins cine este de vină) nu am decât două explicații. Fie din 20iulie până acum și-a construit discursul, pierzând atâta vreme pentru a analizaconcluziile raportului (de parcă ar fi încet la minte), fie durerea EleneiUdrea i s-a transmis prin empatie.

Înurmă cu două săptămâni, Elena Udrea, protejata lui, a pierdut o acțiuneîmpotriva Liei Olguța Vasilescu, la Judecătoria Sectorului 5. Atât de tare s-asupărat încât nici ea nu și-a putut înfrâna ieșirile violente și a postat peblogul personal câteva considerente despre judecători. „Judecătorii nu dau doi bani pe concepte ca onoare, demnitate şiimagine, drepturi fundamentale ale omului, garantate de Constituţie. Încă odată am motive să fiu de acord cu cei care spun că răul din societatearomânească actuală vine, în primul rând, din lipsa de justiţie", scriaUdrea pe blog. Vă sună cunoscută formularea? Da, se regăsește în discursurilelui Băsescu din ultimele trei zile (căci de trei zile o ține tot așa) - "nuexistă nici un sistem de justiţie în interiorul UE care să fi făcut atâta răuvreunei ţări cât rău a făcut românilor şi României” sau „ în vârfuljudecătorilor este o structură (CSM – n.a.) care reprezintă justiţia şi careface mult rău românilor şi României”, este de părere președintele.

Eunu mai înțeleg. Este supărat Băsescu pe justiție sau pe supărarea Elenei Udrea?Sau este supărat pe supărarea unor români care pierd pe nedrept procesele îninstanță? Mă îndoiesc, pentru că ar fi trebuit să se indigneze de foarte multeori în ultimii șase ani. Și nu numai să se indigneze, ci să ia măsuri.

Îmiaduc aminte că, în ianuarie, avea o părere foarte bună despre justiție și CSM.De ce s-a schimbat? Din cauza Raportului de țară din iulie? Păi din iulie șipână acum au trecut cinci luni. De la eșecul înregistrat de (avocata) ElenaUdrea în instanță, doar două săptămâni.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-02-25
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG