2019-02-22 12:29


Ce îl roagă guvernanţii pe Dumnezeu?

 |  19:52
Ce îl roagă guvernanţii pe Dumnezeu?

Credincioşii s-auadunat încă din noaptea de sâmbătă spre duminică pe Dealul Mitropoliei pentru ase ruga la racla de argint, unde se află un fragment din Crucea pe care a fostrăstignit Mântuitorul lumii. Relicva a fost adusă din Macedonia la Bucureşti,aproape, ca moment, de sărbătorirea (mâine) a Sfântului Dumitru. Mii de oameniau îndurat frigul, termometrele coborând sub 0 grade Celsius, pentru a se ruga caDumnezeu să le dea o viaţă mai bună. Şi nu mai bună, cât să-i ajute să supravieţuiască.Bătrânii pentru pensii şi medicamente, salariaţii să nu ajungă şomeri, tineriisă-şi găsească un loc de muncă. După cum spune părintele Adrian Gabor, profesorla Facultatea de Teologie din Bucureşti, într-un interviu din ziarul „Lumina“,fragmente din lemnul Sfintei Cruci se mai găsesc la noi, în mânăstiri precum Ţigăneştişi Căldăruşani, dar şi la Biserica Sfântul Vasile cel Mare de pe CaleaVictoriei din Capitală. Posibil credincioşii să nu fi ştiut că există mai multepărţi din Cruce şi în alte lăcaşuri sfinte, altfel nu se explică sacrificiul dea se îmbulzi în toiul nopţii, chiar cu preţul leşinului. Mulţi au făcuthipotermie (termperatura corpului le-a coborât sub 35 de grade Celsius) şi aunecesitat primul ajutor al Crucii Roşii.

Potrivit unui sondajrealizat pe un eşantion de 9.207 de europeni, 7 din 10 oameni îşi afirmă credinţaîn Dumnezeu, românii sunt cei mai credincioşi dintre europeni, 98,8% dintrerespondenţi trăind cu Dumnezeu în suflet. Ei consideră că avem nevoie dereligie pentru a ne ajuta să facem deosebirea dintre bine şi rău. Mulţi îşilimitează credinţa la respectarea preceptelor celor 10 porunci. Oare câţidintre cei care ne conduc destinele ţării reuşesc să separe binele de rău? Arfi interesant de aflat cum se roagă şi ce îi cer Marelui Creator cei care s-au îmbogăţitde pe urma ocupării unor funcţii în stat. Să dea celor săraci din avuţia câştigatăpe nedrept sau să primească mai mult şi mai mult?

Datele statistice aleFMI susţin că România a devenit ţara cu cel mai scăzut nivel de trai dinUniunea Europeană. Viaţa a demonstrat, mai ales de când Traian Băsescu se aflăla cârma ţării, un fapt de necontestat: binele pentru ei (guvernanţii) adevenit răul pentru societate.

Cât vor reuşi credincioşii,prin rugile lor, să mai salveze ceva din ţara asta?


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638946-02-06
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


HORVATH_MIHAELA
25 Oct 2010

Nimic.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...