2019-01-20 01:10


Cei de care nu-mi e dor

 |  18:33
Alin Burtescu

Am un coleg care, sătul de sărăcia din fotbalul românesc, se uită din când în când pe YouTube la filmuleţe care îi arată pe mai marii cluburilor din Liga I înjurându-se, ba între ei, ba cu jurnalişti, ba cu te miri cine. I se par amuzante şi oftează: “Bă, nici înainte nu aveam fotbal cine ştie ce, dar măcar râdeam. Nu ţi-e dor de ei? Să-i vezi cum se scălămbăie la televizor?”. Nu, nu-mi e dor de nici unul, să stea mult şi bine acolo unde i-au trimis judecătorii, la închisoare.

Colegul nu-i prost, îmi dă dreptate, însă deplânge situaţia de acum, provocată bineînţeles în mare parte de puşcăriaşii amintiţi.

Fac o paralelă şi îi zic că nu-mi e dor nici de politicienii ajunşi în cătuşe. De ce ar suferi oameni normali la cap de dorul unora care le-au furat până şi trecutul, de prezent şi viitor nici nu mai zic.

Mi-e dor în schimb de satul unde am crescut. Aşa cum era atunci, plin de speranţă, nu ce a devenit, răpus de sărăcie şi nevoi. Nu merg prea des la ţară, însă când o fac îmi place să vorbesc cu oamenii. S-au schimbat şi ei, poate prea mult. În trecut se mai certau pe câte o bucată de pământ, pe care însă îl munceau cu sârg, să aibă ce pune pe masă copiilor. Între timp, generaţia tânără a plecat sclavă la alte popoare, lăsându-i pe bătrâni într-o luptă surdă pentru supravieţuire.

La început de an au primit o veste bună. Statul le va asfalta strada, o porţiune de vreo 5 kilometri. Au venit utilajele, au demarat treaba. N-a durat prea mult, spre sfârşit de martie s-a oprit. În curând se fac două luni de pauză, însă oamenii din sat s-au obişnuit deja cu ideea că vor avea praf pe drum ca şi până acum. “L-au arestat pe Vâlcov şi nu se mai asfaltează. Aşa ne-au spus”, mi-a transmis un sătean. Fostul ministru al Finanţelor, acuzat de trafic de influenţă, era senator în colegiul de care aparţine satul.

Ei, colegu’, cum dracu să-mi fie dor?


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-12

TAGURI: dor, sat, asfalt, fotbal, catuse, speranta, statul, strada, kilometri, vilcov
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...