2018-10-21 15:24


Chapeau, Neagu & co!

 |  20:34
Robert Veress

Două lovituri de teatru s-au produs la acest Campionat Mondial de handbal feminin, ambele în optimile de finală: eliminarea Rusiei de Polonia și a Braziliei de România. A doua a fost mare surpriză dacă ne raportăm la rezultatele din grupe, unde România nu a reușit să treacă nici de Spania. În ce privește meciul Rusia - Polonia, nu le-aș vedea bine pe leșe dacă meciul s-ar rejuca. Probabil, rusoaicele au privit meciul cu prea mare lejeritate: câștigaseră grupa lor, impunându-se inclusiv în fața Norvegiei, în vreme ce Polonia a terminat pe trei în grupa B, în spatele finalistei-surpriză Olanda și a Suediei.

În ce mă privește, am anticipat tresărirea de orgoliu a jucătoarelor noastre. Am estimat eronat doar momentul. Am crezut că acesta va fi meciul cu Rusia, din grupe. Însă, probabil, absența mizei și-a spus cuvântul. Ce meci nebun ar fi fost acum, dacă în locul Poloniei am fi jucat cu Rusia pentru medaliile de bronz...

Am sperat și chiar am crezut că pragul României, principalul obstacol în calea titlului de campioană mondială, era Danemarca. Iar meciul cu danezele a părut să confirme acest pronostic. A fost unul dintre cele mai frumoase din istoria handbalului, jucat pe terenul gazdelor, dar câștigat meritat de românce, chiar dacă în prelungiri.

N-a fost să fie. Norvegia a rămas la un nivel înalt. Puțin peste noi. A fost ca o săritură în înălțime, la care săritorul abia atinge bara, cu un călcâi (al lui Ahile, desigur) în arcuirea sa peste...

Conștientizarea faptului că „ale noastre” au dat chiar totul, că nu lipsa de mobilizare sau de concentrare au cauzat înfrângerea (au fost momente copilărești în prelungiri, însă de ambele părți, semn al oboselii și emoțiilor firești) au generat un sentiment de mândrie aproape egal celui pe care l-am fi resimțit dacă România ar fi câștigat campionatul.

Iar pe lângă mândrie, e și speranță: jocul din ultimele patru meciuri ne îndreptățește să credem că vom avea o șansă de a urca pe podium și la Olimpiadă. Risc și un pronostic: alături de Rusia și de Norvegia.

P.S. Cristina Neagu este cea mai bună marcatoare a Campionatului, cu 63 de goluri în nouă meciuri (ar fi marcat mai multe, dar a fost menajată în meciurile din grupă cu Puerto Rico și Kazahstan).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-29

TAGURI: campionatul mondial de handbal feminin 2015
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...