2018-10-23 02:04


Condamnat sau grațiat?

 |  18:50
Robert Veress

Patru ani cu executare. Asta e sentința. Se scade un an cât a durat arestul preventiv și arestul la domiciliu. Se mai scad doi ani (persoanele în vârstă de peste 60 de ani pot fi eliberate după executarea a jumătate din pedeapsă) și iată-l eliberat pe Mircea Băsescu, după un an de închisoare. După mine, asta nu e condamnare, e grațiere, dacă ținem cont de fapta pentru care răspunde fratele fostului președinte: trafic de influență, în sensul că a încasat cel puțin 250.000 de euro, ca să intervină pe lângă judecători, având în vedere ascendentul de care se bucura, în calitate de rudă apropiată a șefului statului, pentru a se reduce pedeapsa unui interlop.

Acesta un comportament tipic mafiot, care atentează la însăși fibra statului de drept. Un asemenea comportament trebuie drastic sancționat. Este dezamăgitor că pedeapsa maximă pentru trafic de influență a fost redusă, în noul Cod Penal, de la 10, la 7 ani (minima rămânând de 2 ani). Dar și mai dezamăgitor este că, în acest caz, sentința este la mijloc și nu maximă, așa cum consider că s-ar fi impus. Dacă pentru așa ceva nu se dau 7 ani, sunt curios pentru ce fel de trafic de influență s-ar da?

Indubitabil, Mircea Băsescu este vinovat. Dacă dovezile ajunse în spațiul public nu sunt suficiente, avem chiar pledoaria avocatului său. „S-a comportat corect cu organele judiciare, a executat şapte luni în arest preventiv, sunt suficiente cele şapte luni de arest preventiv pentru a înţelege scopul pedepsei şi a se abţine să mai săvârşească infracţiuni”, afirmă Florin Șurghie.

De fapt, cele șapte luni de arest preventiv nu au fost deloc suficiente, dacă, în pofida probelor, inculpatul nu și-a recunoscut fapta și a continuat să pledeze nevinovat. De la săvârșirea căror infracțiuni se va abține Mircea Băsescu, dacă pe cea pentru care este incriminat o neagă?!

Dată fiind atitudinea inculpatului (respinge cu seninătate ceea ce este de domeniul evidenței și se consideră ostracizat), e limpede că, după ieșirea din închisoare, dacă va avea oportunitatea, va recidiva. Cu alte cuvinte, Mircea Băsescu este și rămâne un pericol public. Cu cât ar sta mai mult în spatele gratiilor, cu atât mai bine pentru societate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-12

TAGURI: condamnare mircea basescu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


D-LE VERESS....
09 Ian 2016

Este clar FĂCĂTURĂ ORDINARĂ toată maculatura concentrată în așa/zisul Cod Penal născut din puțul gândirii lor mafiote! N-ați văzut că arestările cu cântec, brățările, plimbările pe la Beciul Domnesc sau la domicil, erau făcute ca să i-a ochii...ca la un spectacol grotesc care-l imită pe Josefini! Prestidigitație e pt.ei jucatul de-a judecatul....apoi întemnițatul și eliberatul!
ESTE O MIMARE
09 Ian 2016

DE CEA MAI JOASĂ SPEȚĂ a actului de justiție într-o țară care trâmbițează că-i democrată! Este o jignire ordinară adusă unui vinovat obișnuit (nu om politic sau de afaceri) care este băgat adânc și fără drept de apel după gratii PE ANI GREI pt.o vină infint minoră și nu de o gravitate extraordinară dpdv.nu numai juridic, dar și moral (de imagine...) cum e fratele ăsta cu față de marmotă beată care și-a făcut de râs fratele președinte (primo) și-apoi pe sine (secundo).
JUCATUL DE-A ARESTAREA
09 Ian 2016

și condamnarea pt. VIP-urile politicianiste este ușor de suportat și de trecut....precum pt.cel întemnițat PE BUNE care dimineața, prânz și seara, în timp ce-și servește fiertura ordinară și nesățioasă pe care n-o mai vrea ca s-o mănânce, pentru a nu intra în greva foamei, îl păcălește prin fum și prin arome, c-ar mânca o friptură cu garnitură. La fel și-atunci când e-agresat verbal, să creadă că de fapt e lăudat, iar atunci când sar pe el să-l facă nițel ”fetiță” , s-aibă impresia că-i sub vraja Fetei Morgana, ori sub mângâierea unei femei.
CROCODILUL FLAMAND
10 Ian 2016

HA HA ABIA ASTEPT SA VINA POSTACII SA SPUNA "DACA-L CRITICI PE BASESCU SAU UDREA ESTI OMUL RUSILOR">>>>ADICA ORICE FEL DE CRIMA AR FACE NU POATE FI CRITICAT DE NIMENI...DEOARECE BASESCU ESTE UN BOLSEVBIC NKVD-IST CARE LUCREAZA PENTRU BANCHERII-LYCURICI...DECI ESTE UN CRIMINAL "KUSHER"...LA FEL SI TOATE CURVELE CARE CARA GEAMANTANELE DE SPAGA...SUNT SPAGI"KUSHER"...CRIME"KUSHER"....FURTURILE SUNT SI ALEA "KUSHER"...APROBATE LA WALL STREET SI GOLDMAN SACHS SI STAMPILATE DE 666ISARESCU666...LA FEL SI TRFICUL DE ARMAMENT CU VIKTOR BOUT,MILIARDELE DE EURO IN DUBAI PENTRU AL-QAIDA....BANII DE LA ANRP,TOTUL E "KUSHER"....PANA SI BERCEA MONDIALUL CU SPAGA E TOT "KUSHER"...CINE NU E DE ACORD SIGUR E PLATIT DE PUTIN...PANA SI CEI 7.4MILIOANE DE LA REFERENDUM TOTI ERAU SPIONI SOVIETICI...DOVADA E IN GEAMANTANUL VUITTON CU SPAGILE DE LA BRISTOL...PAROL MONSER...TOTUL E "KUSHER"
MARIA
31 Mar 2016

rusine sa le fie, inca odata justitia demonstreaza ca nu e dreapta si conteaza numele si starea financiara a celui judecat, este oare normal, dar ce mai e normal in tara asta? ia sa plateasca fiecare judecator pentru deciziile gresite care le dau ( a se vedea la CEDO) si sa vedeti atunci ce drept ar judeca, asa ne rad in nas si prostii stau inchisi in conditii mizerabile si ani multi pentru maruntisuri
Random imageUltimele stiri


loading...