2018-12-14 18:01


Consiliul cacă-n drum și fuge-n tufe

 |  20:11
Robert Veress

Când generalul izmenelor era nu doar la putere ci și pe cai mari, curtat de întreaga clasă politică, consilierii liberali și pesediști de la Primăria Capitalei au fost fericiți să-i dea lui Ștefănel-barbișonel fotoliul lui Oprescu-șpăgărescu, lepădându-se astfel de problema RADET și de înghețul preconizat în caloriferele bucureștenilor - terminator din perspectivă electorală. Se vorbea că Ștefănel-barbișonel încălzește locul, dacă nu caloriferele, pentru Piedone, în condițiile în care liberalii și social-democrații au acționat conform zicalei „cacă-n drum și fuge-n tufe”.

Cu Oprea și Piedone trimiși în istorie de #Colectiv, iar problema RADET împinsă spre iarna 2016-2017 în urma contractării unui împrumut dolofan de 284 de milioane de lei, consilierii s-au ridicat din tufe și iată-i reveniți în drum, fluierând cu aerul că rahatul pestilențial nu-i al lor. Fără să-l acuze oficial de nimic pe uneperist, liberalii și pesediștii și-au dat iar mâna pentru „cauza cea bună”. L-au zburat din funcție pe Ștefănel-barbișonel cu o hotărâre care nu e una de demitere, ci una de „schimbare din funcție”. Dacă schimbi pe cineva dintr-o funcție, nominalizezi și persoana cu care faci schimbul, nu doar pe cea schimbată. Consilierii au reușit performanța de a schimba o persoană cu... neantul. Expunerea de motive e plină de „bărbi”, nimic concret: „având în vedere asigurarea unei bune funcționări a Primăriei Municipiului București și a tuturor serviciilor din subordinea sa, necesitatea soluționării unor probleme urgente ale Capitalei și necesitatea transparentizării actului administrativ”. Vârf de lance al acestui puci au fost liberalii, iar oamenii lui Dragnea, prin vocea lui Darabont, au asigurat ariegarda: „Sunteți iresponsabili, dar noi vă susținem!”.

Să fiu bine înțeles: în sine, debarcarea lui Ștefănel-barbișonel e binevenită; prestația sa, în cele două luni de mandat, e, de departe, sub a lui Viorel Lis. Și nu-mi vine să cred că l-am avut primar pe acest fante al emisiunilor de lupanar televizate în miezul nopții, ce pare că merge cu coșciugul după el, să fie pregătit, că nu se știe.

Dar, problema e că dintre consilierii experimentați și pricepuți, niciunul nu dă semne că e dispus să își asume rolul de țap ispășitor al măgăriilor lui Oprescu; să se sacrifice, adică, în încercarea de a mai limpezi apele Dâmboviței. Prin urmare, semnele sunt că va urma un nou barbișonel, dar cu altă culoare politică, galben-albastră.

Post scriptum: acest editorial a fost scris marți. Miercuri, în jurul orei 17.30, CGMB l-a ales pe liberalul Răzvan Sava - mai întâi în funcția de viceprimar, iar apoi în cea de primar, printr-o procedură similară celei urmate în cazul predecesorului. Răzvan Sava nu are barbișon :) În rest... QED.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-26

TAGURI: general, primaria capitalei, oprescu-spagarescu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


BUN ARTICOL!
24 Noi 2015

Bine întocmit...piperat cu umor!
REALITATEA ESTE
24 Noi 2015

că se joacă LA DOUĂ CAPETE (seci, ca nuca rămasă fără miez) sau LA CACIALMA!
Random imageUltimele stiri


loading...