2017-01-19 11:18

EDITORIAL


Cu platforma de pământ

 |  20:37
Răzvan Mateo Mateescu

Lupta electorală este mai acută decât niciodată și s-a trecut la amenințări mai mult sau mai puțin voalate, după ce premierul Cioloș și-a lansat luni platforma sa de principii. Documentul este un manifest prin care acesta se anunță ca pretendent la funcția de șef al Guvernului după alegerile din 11 decembrie, enumerând 10 principii pe care le propune partidelor politice. Cum era de așteptat, adversarii acestei idei, cei de la PSD și de la satelitul acestuia, ALDE, au atacat vehement platforma și pe autorul ei.

Dragnea spune că a plagiat încă din titlu Guvernul Ponta, care ar fi emis ceva similar în timp de era la putere. După care minimalizează conținutul, spunând că sunt vorbe meșteșugite și „o listă de iluzii”. Apoi reia întrebările sale acuzator-electorale împotriva premierului actual, ba privind Cumințenia Pământului, ba prețul medicamentelor și altele asemenea. Dar culmea mesajului său este ironizarea îngrijorării lui Cioloș privind posibilitatea ca în noul Parlament să pătrundă politicieni corupți. De fapt este o amenințare în toată regula. Dragnea spune că e normal să fie îngrijorat pentru că Cioloș va fi căutat de procurori după ce nu va mai fi premier, pentru a da socoteală pentru cumpărarea lucrării lui Brâncuși, pierderile cauzate de „absorbția zero” a fondurilor europene sau de motivele pentru care nu ieftinește medicamentele.

Tăriceanu i-a ținut isonul aliatului său Dragnea și l-a terfelit cum a știut el mai bine pe prim-ministru, dar acuzându-l la pachet cu președintele Iohannis. Fostul liberal, șeful ALDE, îl și sfătuiește să se înscrie într-un partid, să facă un program, dacă vrea să ajungă din nou șef al Guvernului.

În schimb, președintele Iohannis, spune că „e un pas bun” al lui Cioloș, această platformă. Dar tot el e de părere că nu e de ajuns. Șeful statului a insistat că viitorul premier va fi unul politic, adică susținut de un partid sau o alianță de partide, sugerând că dacă Cioloș va ocupa funcția, o va face doar dacă va avea o asemenea susținere politică. Pe de altă parte, atât liberalii, cât și USR s-au anunțat favorabili ideii de Guvern condus de Cioloș, fără ca acesta să fie neapărat membru al PNL.

Între timp, atacurile împotriva premierului devin tot mai furibunde cu cât sprijinul popular pentru acesta crește.

Caravana merge mai departe.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-20

TAGURI: lupta electorala, dacian ciolos, premier, guvern, documentComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image