2017-01-18 14:25

EDITORIAL


Cu ce i-au supărat românii pe olandezi?

 |  21:00

Nu reuşesc să îmi dau seama ce i-a supărat mai tare pe olandezi. Poate faptul că de prin anul 2006 România importă din Olanda bunuri cu o valoare dublă faţă de cele exportate – cu alte cuvinte le dă de muncă olandezilor în valoare de circa 1 miliard de euro pe an. Sau poate că olandezii au fost scoşi din sărite de faptul că în România funcţionează vreo patru mii de firme olandeze.

Ceva i-a enervat însă pe naţionaliştii olandezi din cadrul Partidului pentru Libertate de s-au apucat să facă un site în care le cer cetăţenilor olandezi să îi reclame pe românii care le-au luat locurile de muncă. Poate ar fi o soluţie să cerem şi noi firmelor olandeze din România să renunţe la toţi angajaţii olandezi şi să angajeze în locul lor români.

Doar că problema nu se pune în aceşti termeni. Vajnicii naţionalişti olandezi din Partidul pentru Libertate sunt de fapt nişte fricoşi. Problema cea mai mare a Olandei nu este cu imigranţii români, care sunt albi, creştini şi de obicei îşi văd de treaba lor. Naţionaliştii olandezi au probleme cu imigranţii musulmani – însă nu au curajul să spună nimic împotriva lor (mai ales după ce câţiva naţionalişti olandezi au fost hăcuiţi de nişte musulmani). Le este mult mai la îndemână să se folosească de jargonul european şi să năvălească peste români şi polonezi. Parcă erau mai cinstiţi olandezii din vremurile coloniale care năvăleau peste tot felul de tribali şi le dădeau mărgele de sticlă în schimbul aurului. Doar că est-europenii nu sunt tribali şi dacă olandezii au probleme cu imigraţia musulmană, atunci ar fi frumos din partea lor să se ocupe de musulmani, nu de români.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-29

TAGURI: Olandezi, romani, musulmani, site, locuri de muncaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image