2018-12-10 10:47


Cu ce ne alegem?

 |  21:00

Asta e de fapt întrebarea firească pe care noi, simplii muritori, trebuie să ne-o punem când politicienii ne vorbesc de alegeri la termen, comasate, fraudate, câştigate, anticipate etc. Şi nu mă gândesc deloc la pungile cu zahăr, sticlele de ulei ori la mititeii lui Vanghelie. Nici măcar la salariile bugetarilor sau la banii de caschete ai poliţiştilor. Mă doare în cot de viitorul politic al lui Ponta, Boc, Antonescu sau Voiculescu, cât şi de cel al partidelor lor.

Că e musai să mergem la vot, asta nu pun în discuţie, ci de ce şi pe cine punem ştampila, când ne vedem singuri în cabină. De ce l-aş vrea primar pe Tandea şi nu pe Mandea? A trecut Tandea, în mandatul care tocmai i se încheie, vreodată pe strada mea, a atras investitori şi fonduri europene în comunitate sau a ţinut-o numai în chermeze, de zilele sfinte ale localităţii, şi schimbat borduri? Dar Mandea, ce-l mână pe el în luptă? Nu cumva promite aiurea în tramvai, fără nici o bază şi nici o logică?

După atâta adâncă chibzuinţă, s-ar putea să ajungem la concluzia că ce mi-e Tandea, ce mi-e Mandea. Dilemă din care fiecare trebuie să iasă după cum îl taie capul. Ghinionul e ghinion!

Însă nu e cazul să disperăm, poate ni se întoarce norocul la parlamentare. Dacă nu, mai avem o şansă la preşedinţii de consilii judeţene. Dacă nu şi nu, dăm frumos cu basca de pământ şi ne consolăm în barbă: A dracului fatalitate!

Apoi, patru ani, stăm cu ochii cât cepele să vedem cu ce se aleg aleşii şi cu speranţa că odată şi odată va răsări soarele şi pe strada noastră. Sănătate să fie!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-11-02
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...