2019-02-21 03:44


Cum a sfidat-o Boc pe Merkel

 |  19:51

Ieri, după o scurtă întrevedere,Emil Boc şi Angela Merkel au ţinut o conferinţă de presă la Palatul Victoria, întimpul căreia a avut loc un eveniment total neobişnuit. Pe când înaltul oaspeterăspundea întrebărilor puse de jurnalişti români şi străini, premierul Românieise conversa de mama focului pe telefonul mobil. Conferinţa a început cu puţinpeste ora 10.00 şi, la ora 10.20, un reporter al postului tv Realitatea aadresat două întrebări, una pentru Merkel şi alta pentru Boc. În timp ceoficialul german stingea setea de informare a ziariştilor (traducerea, dingermană în română, a fost varză din cauza unei persoane în vârstă care,probabil, îşi uitase acasă placa dentară), Boc şi-a scos casca din urechea stângăpentru a vorbi la telefon.

Merkel, aflată îndreapta lui, nu avea cum să vadă cu ce se îndeletnicea gazda sa, iar el, chiardacă o vedea vorbind, fără cască nu pricepea nimic. Ba, la un moment dat, ea şi-aîntors privirea de la jurnalişti spre Boc, aşteptând să vadă efectul cuvintelorsale. El a aprobat-o, dând uşor din cap, a zâmbit scurt şi teatral, timp încare şi-a ferit jumătatea de cap conectată la reţeaua de telefonie mobilă. Păreaun elev care, când este scos nepregătit la tablă, copiază cu tupeu chiar în faţaprofesoarei.

Totuşi, cine să-l fisunat pe premier şi în ce scop? Fiindcărespectiva convorbire s-a deschis în urma întrebării: “Ce companie germană va investi în România?” conduce la concluzia căşeful Executivului primea răspunsul prin telefon. În direct, în faţa camerelorde luat vederi, în timp ce se transmitea şi în Germania, o persoană care ştiasubiectul ca pe apă, îi sufla lui Boc.

Cum Merkel terminasece avea de spus şi primul-ministru nu se mai oprea din ascultat, ziariştii şi-auîndreptat tirul de întrebări tot spre cancelar.

În sfârşit, la ora10.24, Emil Boc a catadicsit să închidă telefonul, şi-a pus din nou casca deascultare, iar când i-a venit rândul, ne-a dat pe spate zicând: “Fiindcă rămăsesemdator cu o întrebare, acum sunt în măsură să vă răspund. Firme importante din Germania au investit şi vor investi în România”.

Atât a putut Boc săreproducă după trei minute în care, asemeni unui ventriloc, repeta: da, da, da.Reporterul se interesa de firma germană care îşi va deschide afaceri în România,însă răspunsul ăsta putea să-l dea şi femeia de serviciu care mătura de zorcovorul roşu de protocol.

Nu poţi să vorbeştila telefon când cineva ţi se adresează, buna-cuviinţă spune că trebuie să fiinumai ochi şi urechi la interlocutor. E ca şi cum te-ai duce la doctor şi, întimp ce el îţi descrie boala de care suferi, tu îl tratezi cu sictir.

Atunci ce i sesuflase lui Boc în ureche? Poate n-ar strica un comunicat de presă prin care săse anunţe dacă s-a încălcat sau nu protocolul. Şi dacă atitudinea unui înaltdemnitar al statului faţă de un oaspete oficial nu este prevăzută în nici undocument, înseamnă că ne putem aştepta să-l vedem pe Boc de plictisealăscuipând seminţe, ştergându-şi ochelarii de praf, băgându-şi mâinile înbuzunare şi jucându-se prin căptuşeală, ori scobindu-se în nas sau în urechi. Dacăprimul-ministru al României a sfidat un reprezentant al unei ţări ca Germania(gestul este unul impardonabil şi dacă l-ar fi avut invitat pe conducătorul dinBurkina Faso) cum mai aşteptăm să aibă respect faţă de cetăţenii României?


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-09-20
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SOCRATES
13 Oct 2010

doamna, vorbiti de boc...ce pretentii putem avea de la acest "specimen"?????
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...