2017-01-20 01:43

EDITORIAL


Cum fac alţii presa

 |  20:24
Cum fac alţii presa

Citesc presa, căciasta-mi e meseria. Şi nu sunt deloc mulţumit. Citesc şi bloguri, căci foarteadesea de acolo vin informaţii noi şi opinii pertinente. Dar dacă vreţi săcitiţi un text cu adevărat journalistic, eu vă sugerez să deschideţi un ziarstrăin. Cum este Frankfurter Allgemeine Zeitung, publicaţie din Germania, carea publicat acum două zile un text cu titlul: “Scandal în România după o arestare”.Citiţi-l şi, vă garantez, veţi înţelege tot, dar absolut tot ce s-a întâmplat cuprivire la cazul Nicolescu.

Kps.Rijeka. 1 februarie. Social-democraţii români (PSD) trec la asalt după arestareaunuia dintre preşedinţii lor de Consiliul Judeţean din sudul ţării şi îi acuzăpe preşedintele Traian Băsescu şi PDL, partidul de centru-dreapta, de guvernământ,de “justiţie politică” şi de “stalinism”. În mai multe oraşe româneşti au avutloc pichetări ale sediilor PDL. Politicieni PDL, printre ei şi fostul ministrual justiţiei şi actual europarlamentar, Monica Macovei, acuză la rândul ei PSD de tentative de intimidare a justiţiei şide subminare a încrederii în lupta împotriva corupţiei. Băsescu a îndemnat PDLsă răspundă acuzaţiilor PSD şi să se cureţe de propriii corupţi.Preşedintele CJ Argeş, social-democratul Constantin Nicolescu, a fost arestatmiercurea trecută, sub acuzaţia de corupţie. În momentul în care o judecătoarea ordonat a doua zi măsura de arestare preventivă împotriva acestuia, Nicolescu,în vârsta de 65 de ani şi suferind de hipertensiune, s-a prăbuşitîn sala de judecată. Transportat la spital a fost diagnosticat cu un atacvascular cerebral.Nicolescu este unul dintre “baronii” locali, cu mare influenţă în PSD, pentru cădispune de bani şi voturi. Aparent, ar fi colaborat înainte de 1989 cuSecuritatea. Procurorii DNA îl acuză, printre altele, că, în timpul indundaţiilordin 2005, ar fi obţinut în baza unor documente falsificate aproximativ 900.000de euro din fonduri structurale ale UE, pentru o firmă la care este asociatăpropria familie. Aceeaşi firmă, care a obţinut în judeţul Argeş contracte cuinstituţii publice în valoare totală de un milion de euro, le este foarte binecunoscută anchetatorilor din investigaţiile efectuate anterior asupra fostuluipremier social-democrat, Adrian Năstase, fiind implicată în finanţareacampaniilor electorale ale PSD din 2004 şi 2008.Preşedintele PSD, Victor Ponta, afirmă la televizor că ar fi reuşit cu maredificultate să oprească membrii furioşi ai propriului partid de la incendiereasediilor PDL. Furia acestora era direcţionată în special împotriva lui Traian Băsescuşi a lui Daniel Morar, şeful DNA. “Băsescu şi Morar au mâinile mânjite cu sânge”,declara Ponta. Agenţia de presă HotNews a publicat înregistrarea unei şedinte aconducerii PSD, în care Ponta a susţinut iniţiativa transformării protestelor “într-unrăzboi al românilor împotriva lui Băsescu şi PDL”.Potrivit relatărilor din presă, PSD plănuieşte, în cazul victoriei în alegeri aalianţei recent încheiate cu PNL, măsuri disciplinare împotriva judecătorilor şiprocurorilor care cercetează politicieni. Afacerea Nicolescu nu le pare însăliberalilor pretextul potrivit pentru o mobilizare împotriva partidului deguvernământ. Aderenţii lor nu se implică în proteste.

Precizare: traducereatextului a fost realizată şi publicată pe blogul lui Mihai Poliţeanu(mpoliteanu.blogspot.com)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639236-12-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

BAH
02 Feb 2011

KPS= Karl-Peter Schwarz, tovarasul de betivaneala al Monicai WALKING Macovei, ungur austriac care mai are mizerii de gen la activ, deci nimic surprinzator...poate doar cat de informat se da tocmai de la Rijeka din Croatia.Publica si varianta integrala in germana te rog pentru ca au fost antecedente cu traducatori in germana...inclusiv cu KPS-ul asta al tau.
BAH
02 Feb 2011

@Sutu Prin 2007 ti l-a tavalit Nastase de nu mai gasea usa avionului. Ca domnia si prostia se platesc, iar in cazul lu' KPS a 2-a.
BARBIE
02 Feb 2011

acest karl schwartz scrie de foarte multi ani impotriva romaniei...ceea ce nue de mirare, avand in vedere ca nu prea a avut succes sa fie bagat in seama in alte vremuri...probabil ca la macovei i-a mers.
PETRACHE
03 Feb 2011

Multi jurnalisti romani si-au vandut condeiele unor moguli, un exemplu este si Iosif Buble, dar pana acum macar aveau scuza ca acei moguli le ofera conditii bune pentru a-si exersa profesia! Acum acesti ziaristi s-au vandut, foarte ieftin pentru nonvaloarea lor. Nu au nici o scuza! E ca si cum procurorul sau judecatorul ar merge in concediu platit de cel pe care-l ancheteaza sau judeca! Asa ceva nu se face!
ANDREI77
03 Feb 2011

Cred ca ar trebui facuta o analiza foarte atenta a oamenilor inainte de a primi denumirea de jurnalisti. Nu de alta dar punandu-i laolalta pe toti cei care azi poarta aceasta denumire, s-ar putea ca unii dintre ei, cu adevarat profesionisti, sa aiba de pierdut de pe urma altora lipsiti de deontologie, cum ar fi numitul Ioska - Iosif Buble, individ lipsit de scrupule, care, in dorinta lui abjecta de a-si atinge anumite interese personale, calca pe cadavre si intoxica prin imoralitatea emanata.

Adauga un comentariu

Random image