2019-04-26 03:35


Cum îl protejează Curtea pe Băsescu de o nouă suspendare

 |  19:46

Trei scenarii vizând evoluţia socio-politică pe termenscurt depind de hotărârea pe care CurteaConstituţională o va lua în cazul Legii pensiilor, zisă şi Legea Anastase, dupănumele celor 80 de parlamentari ascunşi în mâneca preşedintelui Camerei.

Preşedintele republicii s-a antepronunţat, declarând căvotul la 80 de mâini este legal şi corect, pentru că nu există, spune şefulstatului, probe, ci doar suspiciuni. Nu m-ar mira ca, la viitoarele alegeri,Roberta să vină şi ea cu un dosar de expertiză, cântărind zece kile: aşa cumFlota s-a scufundat singură, aşa s-a votat şi Legea, de nebună, fărăcomplicitatea biroului de şedinţă!

Dacă la CC se dă liber legii, Traian Băsescu o vapromulga, iar PSD are un serios motiv pentru începerea procedurilor desuspendare. Nu se ştie cum se vor finaliza, e drept. Partidele din Coaliţie, cucertitudine, îşi vor creşte preţul, luându-şi din nou tainul, pe lângă platapentru respingerea moţiunii. Greşeala îi va costa pe pedelişti, fiindcă e an decriză, iar recolta de caşcaval pe care să-l împartă cu colegii nu prea s-afăcut. Unde mai pui că sunt posibile defecţiuni: ba câte un parlamentar PDLcare s-a săturat să-l înjure lumea, bacâte o UDMR care vede că are tot mai multă concurenţă şi tot mai puţinelectorat. Sindicatele ies în stradă, vine prima factură de iarnă laîntreţinere...

Ar fi posibil şi ca legea să fie respinsă la CC, pe motiv că au numărat voturile doi Ali Baba (cucâte 40 de hoţi fiecare). Motiv pentru Parchet să înceapă odată ancheta, săaudieze martorii etc. Sau pentru Băsescu să scape, retrimiţând legea în Parlament.După ce Boc şi Boagiu au dat asigurări Anastasei că o susţine tot partidul, arînsemna să se prăbuşească toată şandramaua. Această variantă are, deci, celemai puţine şanse.

Cele mai multe şanse le are ipoteza că la CC se lucreazăpentru respingerea legii cu diferite chiţibuşuri avocăţeşti. Băsescu nu se maiexpune, iar Anastase nu are nici o vină: se reia votul şi se iese cu o legenouă, deci se constată că furtul nu a adus prejudicii. Caz închis. De asta o fifost amânată decizia: se caută cu disperare o hibă, în textul legii, alta decâtvotul. Legea ANI, de pildă, avea din concepţie astfel de portiţe. Hai, că sepoate, domnilor judecători, meritaţi-vă salariile nedijmuite cu 25 la sută, cala restul lumii!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-06-19
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG