2017-01-16 21:58

EDITORIAL


Cum recunoaşte Borbely că a dus la Guvern un proiect prost

 |  16:23

Am admirat aplombul cu care ministrul mediului, Laszlo Borbely, anunţa zilele trecute că ne pregăteşte o nouă taxă auto, de anul viitor. Una mai mică, mai echitabilă şi mai prolifică pentru bugetul Fondului de Mediu. O taxă care, în sfârşit, va repara erorile comise pe tema acestui bir în ultimii cinci ani, soldate cu cereri de despăgubire substanţiale şi cu procese pierdute în instanţele europene. Ne asigura ministrul că abia noua taxă, botezată „Carte verde”, va pune ordine în lucruri, iar „poluatorii”, adică proprietarii de maşini, vor fi taxaţi corect, respectiv în strictă corelaţie cu nivelul de noxe pe care autovehiculul lor îl emană în atmosferă. Poluezi mult, plăteşti mult sau îţi este retras talonul până repari maşina, explica oficialul de la mediu.

Apar însă câteva întrebări fireşti, la care, desigur, nimeni nu se aşteaptă să primească vreun răspuns. De ce n-a dus Laszlo Borbely taxa corectă în Guvern, săptămâna trecută? De ce a pus pe masă la Palatul Victoria un proiect pe care juriştii l-au catalogat drept „o mare prostie”? Şi de ce a preferat ministrul să ne mai păcălească un an cu o taxă care este, de fapt, una pe tranzacţiile auto, şi nu una de mediu?

Şi, nu în ultimul rând, faptul că Laszlo Borbely anunţă „Cartea verde” la momentul în care pe ultima lui taxă nici nu s-a uscat cerneala, nu e o recunoaştere implicită a faptului că proiectul de lege e prost? Şi că va ieşi zdrenţe din Parlament?


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-06-09

TAGURI: Borbely, Guvern, proiect, taxa auto, ParlamentComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

DL. BORBELY ESTE CEL MAI INCOMPETENT MINISTRU AL M
10 Sep 2011

Dar are un punct forte in domeniul sau. Mediul de afaceri al colegilor domn iei-sale a fost protejat, constant. Desii nimeni n u a facut asa un dezastru in padurile din Romania ca si distinsul kolega Ve resztoi! Iar de dl. Barna ,cu cel mai mare salar d intre bugetari, a-ti uita t. De ghesefturile care v a umfla conturile, dle cu staif!
SILE
11 Sep 2011

Mai draga, daca nu vom in telege sa demolam din tem elie actualul cotet legis lativ si sa-l inlocuim cu un edificiu clar si coer ent bazat pe principiile fundamentale de drept, or ice cirpeala ne va menti ne in actuala lalaiala.Ca in orice stat de drept s istemul de taxe si impozi te trebuie sa aiba temeiu l unei legislatii sanatoa se. O zi buna !

Adauga un comentariu

Random image