2018-12-10 04:08


Cum să ieşi din recesiune?

 |  18:33
Cum să ieşi din recesiune?

Înainte de găsirea unui răspuns la întrebarea de mai sus,trebuie să fim siguri că avem cu toţii în minte aceeaşi definiţie pentrunoţiunea de recesiune. Prin urmare, să cădem de acord că prin recesiuneînţelegem acea fază de declin a activității economice, constândîn diminuarea producției, reducerea investițiilor, scăderea cursului acțiunilorla bursă.

Bun, şi acum să vedem cum ieşim din recesiune. Asta încondiţiile în care suntem iarăşi cu toţii (sau cu aproape toţii) de acord că operioadă de creştere economică e preferat uneia de recesiune.

Deci, cum? În nici un caz dacă stai cu ochii pe sediulGuvernului României, în speranţa că premierul Emil Boc va anunţa finalulrecesiunii. Iată de ce. Pe Emil Boc l-a mîncat undeva lunile trecute şi adeclarat că la finele lunii martie ieşim din recesiune. Deci, cumva, anunţul afost făcut deja, iar faptul a fost taxat în fel şi chip la Antena 3, spreexemplu. Majoritatea celor care au urmărit emisiunea tv în care Emil Boc a fostfăcut de cacao precis au adormit nervoşi, iar astăzi s-au dus la muncăîncărcaţi cu multă energie negativă. Deci, nu. Nu e bine să stai cu ochii peanunţul Guvernului privind ieşirea din recesiune.

Nu e de aşteptat finalul recesiunii nici cu ochii pePalatul Cotroceni, oricât de simpatizat e locatarul principal al acelui imobilde către americani. În fond, interesele Statelor Unite în România, aşa cumrezultă ele din telegramele WikiLeaks, sunt nu numai geopolitice, ci şieconomice. Iar cînd e recesiune, preţurile sunt jos, exact aşa cum trebuie săfie pentru ei.

N-aş aştepta finalul recesiunii nici cu speranţa că aceastavine de la partidele de opoziţie. În afară de un nume – UniuneaSocial-Democrată – ele n-au oferit nimic concret.

Finalul recesiunii va veni, cred, atunci când nu-l vomaştepta anunţat de politicieni.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-03-31
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...