2017-01-23 20:56


Cum-se-cade?

 |  19:53
Cum-se-cade?
Desprenoi, românii, eu ştiu aşa: că suntem oameni cumsecade, săritori, cu bun-simţ.M-am întâlnit adesea cu această percepţie în discuţiile mele sau aleprietenilor mei cu străinii. Desigur că doza de naivitate şi de neştiinţificeste mare în cazul de faţă. E totuşi o percepţie pe care ne place s-o folosimîn conversaţii despre sentimentul românesc al fiinţei.

Mătem însă că suntem pe cale să pierdem şi acest bun al cumsecădeniei, poatesingura componentă de natură pozitivă din brandul nostru de ţară. Să vă expliccum.

AdrianSeverin era până mai acum trei-patru zile unul dintre cei mai influenţi şi mairespectaţi europarlamentari ai României. Avea deschise cam toate uşilediplomaţiei de la Bruxelles şi Strasbourg. Lista lui cu titulaturi şiresponsabilităţi la nivel european eplictisitor de lungă, aşa că nu vă obosesc cu ea. Tot ce trebuie să ştiţi acume că Adrian Severin a făcut-o de oaie. Rău de tot. El şi alţi doi europarlamentari, un sloven şi un austriac, au fost prinşi dejurnaliştii britanici de la The Sunday Times cu mâţa-n sac. Cei trei s-ar fi declarat dispuşi "să-şi vândă serviciile"contra unor sume de ordinul zecilor de mii de euro unor jurnalişti ai publicaţieimenţionate care pretindeau că se ocupă cu acţiuni de lobby.

Şiacum răspunsul lor. Austriacul a declarat că se retrage complet din politică.Slovenul a demisionat din funcţia de europarlamentar. Românul refuză să demisioneze, preferând să se suspende doar din conducereapartidului său.

Românul nu mai are bun-simţ. Dacă vreţi să mă contraziceţi,dau şi eu aici, asemenea colegilor de la „Revista 22“, adresa de e-mail aeuroparlamentarului Adrian Severin: . Să-i reamintim că românul a fost şi poate să fie cumsecade.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-10-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SILE
27 Mar 2011

Sofisme. Nu inseamna ca daca europarlamentarul roman Severin a dovedit ca nu e cumsecade, romanul in general nu e cumsecade. Aminteste de sofismul ,,toti atenienii sunt mincinosi".Nu are rost sa-i scriem cu totii, tovarasu' du-te acasa si limpezeste-ne. Cel mult sa urmarim cu interes evenimentele. O zi buna !
Random image