2019-02-22 06:36


Cuplul B.B. - spaima românilor în 2010

 |  19:46
Cuplul B.B. - spaima românilor în 2010

Preşedintele şi premierul au încercat să ne linişteascăla cumpăna dintre ani, spunând că tot greul pentru România a trecut, că anul2011 va fi marcat de o creştere economică. Chiar dacă va fi “firavă”.

Cine să-i mai creadă?

Nu tot ei (se subînţelege, nu în cor, dar practica ademonstrat că atunci când unul susţine o aberaţie, celălalt şi-o însuşeşte, şiinvers) spuneau, înainte de campania electorală pentru prezidenţiale (prinnoiembrie 2009), când Europa era bine afundată în criză, că ţara noastră va fiocolită?

Băsescu mai afirmă că, fără continuarea reformelor,criza s-ar putea întoarce oricând. Sigur că mesajul unui preşedinte de ţară trebuiesă fie optimist, încurajator pentru naţiune, nu să bage spaima în populaţie. Darcum ar putea reveni oricând, din moment ce ea, criza, nu a plecat niciodată dela noi. Ne urmăreşte, stă la masă cu noi şi doarme în casele noastre.

Întrebat de ce nu a fost prezent la miezul nopţiipentru a marca intrarea în noul an din mijlocul celebrelor sale băi de mulţime,preşedintele a dat vina pe lipsa invitaţiei din partea unui primar. Răspunsuleste hilar, dar poate fi interpretat şi ca o băşcălie la adresa ziariştilor. Preşedintelenu a fost sincer, dar cum ar fi fost să-şi recunoască teama de huiduieli şifluierături. Mai ales când Sărbatorile de Iarnă erau pe sfârşite, când numai oamenii ştiu de la câte s-au abţinut ca să aibăceva de pus pe masă. Numai de tocitele promisiuni rostite apăsat de Băsescu nuaveau nevoie.

La ora 0.00 când s-a început numărătoarea inversă dela 10, 9, 8... şi ceasul a marcat secunda 0, locuitorii acestei ţări şi-audorit “(...) un an mai bun”. S-a văzut urarea asta şi în mesajele de pe mobile.Dar “un an mai bun” nu vine aşa din neant, nu este o lozincă, ci sintagma reprezintăo dorinţă a fiecăruia şi, apoi, ce înseamnă ca anul să fie mai bun cu ei?Oamenii şi-au dorit în noaptea de Revelion să le dispară greutăţile legate deplata facturilor, de ratele la bănci. A fost anul 2010 rău cu ei? Poate fi unan rău cu cineva? Sau modul în care a fost administrată ţara în anul respectiveste marea problemă? Un Guvern incapabil şi un preşedinte zeflemist suntfactori determinanţi care i-au făcut pe oameni să urască anul 2010. Bietul an,ce vină are?


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-10-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...