2017-01-21 15:29

EDITORIAL


Dă-ne Doamne mulţi studenţi, c-oi face Tu ceva cu ei!

 |  19:04
Dă-ne Doamne mulţi studenţi, c-oi face Tu ceva cu ei!

Sincer, pe mine mă surprinde cât de mulţi absolvenţi de-aXII-a au luat Bacul. La fel şi cei careau trecut de Evaluarea Naţională, de după clasa a VIII-a. Dacă rezultateleoficiale, la cele două examene, pot fi socotite o tragedie, vă asigur că dramaeste mult mai mare. Şi anul ăsta au existat fraude, numai că în măsură mai micădecât până acum.

Mult hulitele camere video, impuse de Funeriu, au făcutşi ele ce au putut. Au dus la licee întregi în care nici un elev nu a pututsă-şi depăşească condiţia, dar proverbiala noastră “descurcăreală” a râs în nas,în multe şcoli, tehnologiei. Apropo, fotbalistul Dănciulescu de la Dinamo, lacei 35 de ani ai săi, şi-a încercat norocul la Grupul Şcolar Halânga dinMehedinţi. O fi reuşit să învingă sistemul, după ce sâmbătă tocmai înscriseseîntr-un amical?

Una peste alta, e bine că e mai rău decât anul trecut.Patalamalele fără acoperire nu ajută pe nimeni şi la nimic. Atunci, de ce nureducem numărul locurilor în licee proporţional cu cel al şcolerilor care le merită? Sau pe cel al numărului de studenţi fix cu câţi alfabetizaţine arată Bacul, după 12 ani de studii pe banii contribuabililor?

Răspunsul ni l-a dat, duminică, chiar rectorulUniversităţii Politehnice Timişoara,Nicolae Robu: "În universităţi vom avea, fără îndoială, de organizat o a doua sesiune deadmitere în toamnă, pentru că nu avem cum să ne ocupăm locurile acum. (…) Eusper ca, după acest duş rece, elevii se vor pune pe învăţat şi la toamnă vor obţinerezultate mai bune". Hai, că rectorul umplu de sânge viitorul patriei, dedragul posturilor didactice! Ideea e să nu se desfiinţeze catedre, nu să bageşi să scoată pe poarta universităţii oameni folositori la ceva societăţii…

Sunt curios ce sumă propune Nicolae Robu să se alocede la buget pentru a-şi acoperi, toţi asemeni lui, locurile. Şi mai am odilemă: câţi absolvenţi de studii superioare şi-au găsit un loc demuncă, potrivit studiilor, anul trecut? Sau la câţi bacalaureaţi le-a folosit hârtia ca să se angajeze?

Uite aşa, până la Dumnezeu, viitorul ni-l mănâncărectorii, sindicaliştii, directorii şi ăilalţi conţopişti nărăviţi la banipublici. Pe ei cine-i manâncă? Şi când?


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-10-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

CRISTIAN.IOAN
05 Iul 2011

permiteti-mi sa va contrazic! De 21 de ani suntem in libertate, ce se cerea, aia se ofera. Daca societatea, piata muncii, nu ar cere astfel de diplome false, ele nu ar intersa pe nimeni, iar alevii ar invata ei pt BAC, nu de teama supravegherii, ci pentru ca sunt constienti ca LOR lem foloseste asta! Doar ca inn realitate, asta nu se intampla, ceea ce insemna ca diplomele fara acoperire se bucura in continuare de mare cautare ...
KARCOTASUL
05 Iul 2011

Sant cateva aspecte pe care ori le ocoliti pentru ca nu detineti toata informatia ori "blufati" 1. Danciulescu nu a sustinut probele scrise la BAC sesiunea din vara, ci doar competentele, cele scrise le va da in toamna 2. Cautati in arhiva discursul lui T.Basescu, dupa intoarcerea de la Bruxelles din vara anului trecut cand "s-au trasat si impus" cerintele UE privind scolarizarea fortei de munca pe care trebuie sa o pregateasca Romania: zidari, tamplari, mecanici auto.. nu absolventi de BAC.
KARCOTASUL
05 Iul 2011

... la sfarsitul discursului, la intrebarea unui reporter, a rostit celebra fraza: "Elevii nostri de liceu sunt niste tampiti!"
DEMIFAN
05 Iul 2011

Domule Pena, cum sperati sa redresati un ziar care la sectiunea editorial publica bancuri?

Adauga un comentariu

Random image