2019-01-23 05:44


Dacă nu spuneţi nimic, intraţi în aceeaşi cloacă!

 |  19:40
Valentina Grigore

S-au supărat profesorii, eram conştientă şi mizam pe acest lucru atunci când am afirmat că tot învăţământul românesc a ajuns o cloacă. Cazurile de fraudă de la bacalaureatul din acest an au scos la iveală tot ce este mai rău în sistemul de învăţământ. Dar se pare că nu au înţeles domnii profesori „blamaţi în stil abject” sau nu vor să înţeleagă mesajul meu de atunci. Şi ei sunt răspunzători pentru situaţia la care s-a ajuns, cu flagrant pentru a depista şpaga la bacalaureat, cu sute de euro în buzunarele elevilor şi cu inspectori mituiţi pentru a schimba comisiile de supraveghere.

Sunt sigură că există profesori „săraci şi cinstiţi”, aşa cum se spune în popor, cu alte cuvinte care nu iau şpagă. Slavă Domnului, am avut parte de câţiva asemenea profesori. Dar dacă aceşti profesori, mulţi sau puţini (sperăm să aflăm acest lucru în curând), nu iau atitudine împotriva celor care se pretează la „plăţi ilegale”, atunci sunt la fel de vinovaţi. Este imposibil, domnule profesor care lucraţi de 35 de ani în sistemul de învăţământ şi nu aţi pretins 1 leu de la elevi şi părinţi, să nu vă fi confruntat cu asemenea cazuri de colegi care au cerut nu 1 leu, ci sute de lei, în toţi aceşti ani! Ce aţi făcut în astfel de cazuri? Pot doar să presupun că nimic, ca nu cumva să fiţi acuzat că sunteţi turnător (doar avem o lungă istorie de turnătorie, care provine din perioada comunistă şi se întinde chiar şi în zilele noastre). Nu vă condamn, nu mă pot pune în situaţia dumneavoastră din momentul respectiv. Dar ca dumneavoastră, probabil au făcut şi alţi profesori „săraci şi cinstiţi”, care au preferat să tacă din gură decât să se pună rău cu colegii care pretindeau atenţii. Şi iată cum am ajuns ca aceste elemente negative, profesori şpăgari, să acapareze sistemul de învăţământ şi să-l transforme în locul de joacă al SRI-ştilor, STS-ului, Poliţiei şi procurorilor anticorupţie.

Şi, culmea, nici după ce au ieşit la iveală aceste practici, iar „infractorii” au fost demascaţi, nu vă văd să faceţi ceva, domnilor profesori care nu pretindeţi şpagă! 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-09

TAGURI: bacalaureat, frauda, profesori, spaga, liceu, STS, politie, ancheta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...