2018-12-12 11:55


De ce promovăm puşcăriaşii?

 |  19:06
Alina Oprea

În ultimul an, oamenii legii s-au pus pe arestări în rândul „personalităţilor” din mai toate domeniile: sport, justiţie, administraţie publică, parlamentari etc. Mi-am spus de fiecare dată că, în sfârşit, se face curăţenie printre uzurpatori, delapidatori şi furăcioşi, în general (deşi sunt convinsă că acesta e doar vârful unui mare aisberg).

Subiectul a generat un curent în rândul mass-mediei care a ajuns să obsedeze şi publicul. Televiziunile de ştiri, cu precădere, au considerat de cuviinţă, în ultima perioadă, că cel mai arzător subiect este cel al „arestatului/arestaţilor zilei”. Astfel că, atât cât e ziua de lungă, jurnalele de ştiri sunt axate pe domeniul justiţiei şi al politicului, neglijând, poate și din lipsă de profesionalism, teme sociale sau economice care afectează viața întreagii Românii. Cum ar fi scumpirea energiei. Sau necazul miilor de imigranţi morţi în Marea Mediterană, în încercarea de a-şi găsi un trai mai bun. Iar omul de rând comentează la serviciu, la piaţă sau în autobuz tot ce vede la televizor. Poate fără să îşi dea seama că este fascinat de personalităţi ajunse după gratii, care au furat şi s-au distrat din banii noştri, ai tuturor românilor. Vorbim de un Becali, un Videanu, un Fenechiu, un Mitrea sau o Udrea (Doamne, ce listă lungă ar fi, dacă i-am enumera pe toţi!), ajunşi acum după gratii, şi mă gândesc că nu din întâmplare... De ce ar trebui să mă intereseze ce face un fost sau actual puşcăriaş care a abuzat de funcţia publică pe care a avut-o şi care a furat din banii mei, din bani câştigaţi cinstit de noi toţi? Mai mult, un anume post de televiziune a mers până într-acolo încât a făcut un serial despre cât de rău o duc oamenii ăia în puşcărie. Păi, acum, ar trebui să le facem hotel de cinci stele în loc de închisoare? Cum îi mai disciplinezi pe cei care au comis ilegalităţi? Creându-le condiţii cât mai plăcute în închisoare? Sau trimiţându-i în arest la domiciliu? Aceasta să fie pedeapsa potrivită pentru un demnitar care a luat milioane de euro şpăgi, timp în care românii se împrumută ca să poată trăi de pe o zi pe alta? Pentru că am văzut că de fiecare dată se vorbeşte doar de şpăgi de milioane, poate de zeci de milioane de euro. Ceea ce face din România o ţară foarte bogată, pentru că vorbim de bani cash. Cu toate acestea, Guvernul Emil Boc a găsit pe unde să „scoată cămaşa”: a tăiat 25% din lefurile bugetarilor. Dacă ar fi fost opriți la timp toți cei care au furat, măsura nu îşi mai avea rostul, nu era necesară pentru că banii existau. Nu mai erau în buzunarele unora, numiţi în funcţii înalte, care ne decideau soarta. Pe de altă parte, și actualul Guvern a aprobat o măsură destinată eşecului de la început: legiferarea bacşişului. Fiscul bagă mai nou spaima în taximetrişti, cosmeticiene şi ospătari, pentru câteva sute de lei câştigați lunar în plus la salariu. Iar cei care fură milioane de euro primesc arest la domiciliul de lux, apoi câțiva ani de pușcărie, dar nu prea mulți, după care pot trăi liniştiţi din banii furaţi și ascunşi din timp.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-05

TAGURI: puscariasi, furat, videanu, udrea, becali, mitrea, bani, boc, bacsis
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MDA....
03 Mai 2015

Pe langa alte subiecte tampite (de la televiziuni), prin aratarea catuselor non-stop se doreste distragerea atentiei de la subiecte cu adevarat serioase care ne costa...la buzunar! In privinta arestatilor, Videanu TOTUSI....a fost facut SCAPAT! Nici ceilalti nu stau rau - au tot ce le trebuie: sunt mutati in penitenciare unde-s multi (ca ei) si puterea (de cumparare....a bunurilor sau a gardienilor, este mare:) - asa il vezi pe ala de la Dinamo cum isi impuiaza nevasta legal, cum trage de fiare sa nu i se lase muschiul (pardon! muschii :), un Beccali care dadea tarcoale in aer liber sa-si oxigeneze plamanii si neuronii pt.a scrie…si, nu in ultimul rand...un Mitrea (politician ‘de marca’ in infractiuni, condamnat pt.cauza cea mai mica dintre infractiuni, lasand la o parte transporturile, si faza cu UGSR-ul (stiti voi, ca s-a scris la PUTEREA); DECI....nu sufera comparatie in privinta conditiilor de viata a astora mentionati mai sus cu cele ale celor 'de jos', a oamenilor de rand....
IN PRIVINTA BACSISULUI
03 Mai 2015

chiar au luat-o RAZNA! Nu stiu ACUM din ce sa scoata bani...din pamant, din iarba verde...asta mi-arata un Guvern debil, innebunit pe ultima suta de metrii sa se luupte cu toata lumea (CU CEI MICI de data asta...) in loc sa-i i-a la stanga pe rechinii mari, din care fac parte TOTI! Masurile astea rasfulate, aberante...si-ar fi gasit loc in mintea romanilor NUMAI dupa ce 90% (ca sa nu zic 100%) din clasa politica ar fi fost dupa gratii - ASA CUM MERITA, ASA CUM O ARATA ISTORIA POSTDECEMBRISTA si ECONOMIA ROMANIEI PE CARE EI - TOTI - AU PUS-O LA PAMANT!
SI LUMEA E PROASTA!
03 Mai 2015

Ia sa-i bage in ma-sa cu Fiscul lor si sa le ceara de la obraz (cu creionul pe hartie, din salariile luate) justificarea averilor lor dobandite dupa intrarea in politica! Ala de la Finante - VALCOV - e cel mai 'bun' exemplu iar ca el....MULTI sau APROAPE TOATA GASCA DE DERBEDEI POLITICI care acuma arata degetu'din mijloc prostilor, adica noua! Hai sa le taiem degetul si sa-i alinam cu putina sare....ce ziceti?
CROCODILUL FLAMAND
04 Mai 2015

eu sunt fan Jack Spintecatorul(JACK THE RIPPER)......VA ROG SA FACETI O EMISIUNE LA SINTEZA ZILEI................SI UNA CU TERENTE....CEL MAI POTENT OM.....CAZATI AMANDOI IN CELULA CU UDREA
Random imageUltimele stiri


loading...