2017-01-19 09:04

EDITORIAL


De ce ar trebui să-i mulţumească Băse lui Ilici

 |  21:00

„Intervenţia cu românii” a preşedintelui a fost mai neutră decât Elveţia. Corectă, dar nu a adus nimic nou. Nici măcar nu a semănat a producţie marca Băsescu.

După ce cu o seară înainte, când îşi şi anunţase ieşirea publică faţă de proteste, lăsase să se înţeleagă că ar exista oareşce legături între mişcările stradale şi axa Voronin-Iliescu-Ponta-Antonescu-Dogaru, mă aşteptam să dezvolte subiectul. Credeam că o să aud, din gura şefului statului, care sunt interesele lui Voronin, şi pe cale logică ale stăpânilor acestuia de la Moscova, în destabilizarea României. Că o să ne spună ce rol joacă Dan Voiculescu, cine îl sponsorizează pe politrucul Dogaru, cum mai complotează Ion Iliescu fără polipul din colon, ce sponsorizări a mai primit Ponta. Sau măcar de ce nu s-a trezit Crin ca să ajungă la întâlnirea liderilor USL cu ambasadorii ţărilor UE acreditaţi la Bucureşti.

Când colo, era să scriu colon, ne-a zis că nu e dictator, că partidele sunt rele, că o ducem prost… Aaa, şi că nu demisionează. Păi dacă îl punea Aghiuţă să facă asta, atunci era de o mie de ori mai trădător decât l-a făcut dumnealui pe Rege. Una peste alta, a vorbit ca şi cum ar fi tăcut.

Revenind la titlu, răspunsul e pur şi simplu următorul: Acum tragem ponoasele păcatului originar al instalării la putere, în locul lui Ceauşescu, a lui Iliescu.Însă dacă Iliescu şi comuniştii lui nu confiscau Revoluţia din 1989, nici Băsescu nu ar fi existat, în vecii vecilor. D-aia ar trebui să-i arunce măcar un mersi, fie şi-n sictir.

Vorba cuiva, persoană importantă, nu spui cine: „Ce blestem o fi pe poporul ăsta să aleagă între doi foşti comunişti, Năstase şi Băsescu?”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-07

TAGURI: Interventia cu romanii, traian basescu, ionComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

SILE
28 Ian 2012

Si daca Basescu a vorbit fara sa spuna nimic trebu ia ca d-l jurnalist sa fa ca acelas lucru? O zi bun a !
CIUPINGHER
28 Ian 2012

D-le jurnalist am si eu d oua intrebari de bun simt , pentru d-ta si nu numai ,cine a facut revolutia i n "89 si cine a furat-o? si a doua legata de prima ,daca nu ar fi iesit cei care astazi spun ca au ie sit in strada, ma refer l a multime sa schimbe reg imul(multi au murit) s-ar fi schimbat ceva in Roma nia? mai exact s-ar fi sc himbat pana la urma regim ul?
OVIDIU STOENESCU
30 Ian 2012

Cred ca revolutia a fost confiscata nu furata(doar nu reprezinta banii publ ici furati de care cum a apucat dupa 1989)asa cum acum clasa politica sta c u ochii pe piata universi tatii ca pe o butelie ast eptind orice moment favor abil sa faca acelasi lucr u.Discursul presedintelui a fost o analiza dar far a solutii pe care nu le a re si pe care incep sa cr ed ca nu le are nimeni.Pe rsonal sint ingrijorat de ce ne poate astepta in v iitor insa o schimbare cu siguranta ar mai da o sp eranta oamenilor fara sa cred ca si cei care vor v eni sint detinatorii solu tiilor care nicaieri in lume nu se intrevad .Schi mbarea va fi o relaxare a relatiilor in societate, un semnal clar catre inst itutiile statului ca treb uie sa-si reintre in rolu l pentru care au fost cre ate si poate (daca nu se va produce o reintoarcere mai dura a crizei) cite putin ,se va cheltui banu l public din ce in ce mai bine astfel incit sa se vada o revigorare a sect orului economic.

Adauga un comentariu

Random image