2016-12-04 04:06

EDITORIAL


De ce ar trebui să-i mulţumească Băse lui Ilici

 |  21:00

„Intervenţia cu românii” a preşedintelui a fost mai neutră decât Elveţia. Corectă, dar nu a adus nimic nou. Nici măcar nu a semănat a producţie marca Băsescu.

După ce cu o seară înainte, când îşi şi anunţase ieşirea publică faţă de proteste, lăsase să se înţeleagă că ar exista oareşce legături între mişcările stradale şi axa Voronin-Iliescu-Ponta-Antonescu-Dogaru, mă aşteptam să dezvolte subiectul. Credeam că o să aud, din gura şefului statului, care sunt interesele lui Voronin, şi pe cale logică ale stăpânilor acestuia de la Moscova, în destabilizarea României. Că o să ne spună ce rol joacă Dan Voiculescu, cine îl sponsorizează pe politrucul Dogaru, cum mai complotează Ion Iliescu fără polipul din colon, ce sponsorizări a mai primit Ponta. Sau măcar de ce nu s-a trezit Crin ca să ajungă la întâlnirea liderilor USL cu ambasadorii ţărilor UE acreditaţi la Bucureşti.

Când colo, era să scriu colon, ne-a zis că nu e dictator, că partidele sunt rele, că o ducem prost… Aaa, şi că nu demisionează. Păi dacă îl punea Aghiuţă să facă asta, atunci era de o mie de ori mai trădător decât l-a făcut dumnealui pe Rege. Una peste alta, a vorbit ca şi cum ar fi tăcut.

Revenind la titlu, răspunsul e pur şi simplu următorul: Acum tragem ponoasele păcatului originar al instalării la putere, în locul lui Ceauşescu, a lui Iliescu.Însă dacă Iliescu şi comuniştii lui nu confiscau Revoluţia din 1989, nici Băsescu nu ar fi existat, în vecii vecilor. D-aia ar trebui să-i arunce măcar un mersi, fie şi-n sictir.

Vorba cuiva, persoană importantă, nu spui cine: „Ce blestem o fi pe poporul ăsta să aleagă între doi foşti comunişti, Năstase şi Băsescu?”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-07

TAGURI: Interventia cu romanii, traian basescu, ionComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

SILE
28 Ian 2012

Si daca Basescu a vorbit fara sa spuna nimic trebuia ca d-l jurnalist sa faca acelas lucru? O zi buna !
CIUPINGHER
28 Ian 2012

D-le jurnalist am si eu doua intrebari de bun simt, pentru d-ta si nu numai,cine a facut revolutia in "89 si cine a furat-o? si a doua legata de prima,daca nu ar fi iesit cei care astazi spun ca au iesit in strada, ma refer la multime sa schimbe regimul(multi au murit) s-ar fi schimbat ceva in Romania? mai exact s-ar fi schimbat pana la urma regimul?
OVIDIU STOENESCU
30 Ian 2012

Cred ca revolutia a fost confiscata nu furata(doar nu reprezinta banii publici furati de care cum a apucat dupa 1989)asa cum acum clasa politica sta cu ochii pe piata universitatii ca pe o butelie asteptind orice moment favorabil sa faca acelasi lucru.Discursul presedintelui a fost o analiza dar fara solutii pe care nu le are si pe care incep sa cred ca nu le are nimeni.Personal sint ingrijorat de ce ne poate astepta in viitor insa o schimbare cu siguranta ar mai da o speranta oamenilor fara sa cred ca si cei care vor veni sint detinatorii solutiilor care nicaieri in lume nu se intrevad .Schimbarea va fi o relaxare a relatiilor in societate,un semnal clar catre institutiile statului ca trebuie sa-si reintre in rolul pentru care au fost create si poate (daca nu se va produce o reintoarcere mai dura a crizei) cite putin ,se va cheltui banul public din ce in ce mai bine astfel incit sa se vada o revigorare a sectorului economic.

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Băsescu: pe generali nu îi ia DNA Fostul preşedinte, Traian Băsescu s-a lăudat din nou, sâmbătă, la Suceava, că a... 20 Noi 2016 | (6)
Traian Băsescu, călătorie cu trenul până la Braşov Traian Băsescu a mers, marţi, la Braşov, cu trenul, pentru a ajunge la comemorarea Revoltei... 15 Noi 2016 | (2)