2017-01-17 15:09

EDITORIAL


De ce este Lucian Bute cel mai bun…

 |  17:25
De ce este Lucian Bute cel mai bun…
Nu pentru că e român şi sunt eusubiectiv. Ci pentru că aşa spun specialiştii din box şi chiar adversarii săi. IarMagee, care a avut ocazia să se bată şi cu englezul Carl Froch nu a contenit culaudele la adresa lui. Pur şi simplu, Lucian e cel mai bun pugilist pecare l-am întâlnit. Este inteligent, loveşte cu forţă, fără să mai pun lasocoteală că este greu de atins”, afirma deunăziacesta, parcă în ciuda lui Froch, aprigul contestatar al lui Bute. Şisă ştiţi că Magee nu este deloc un pugilist slab, deşi e la capăt de carieră.

Dacăîn Canada este idolatrizat, Bute are de pătimit în propria lui ţară, undefiecare succes este umbrit. “Are numai adversarislabi”sau “Se bate doar la Montreal”, au fost replicile care se puteauciti pe buzele tuturor pricepuţilor din box.

„Adversari slabi”

Să fim serioşi. E un nivel mult prea înalt pentru a maifi acceptaţi pugilişti fără valoare în ring. Exceptându-i pe Froch, Abraham,Johnson, Kessler, Ward şi Taylor, angrenaţi în Super Six, Lucian s-a întâlnitcu cei mai buni din supermijlocie. Şi asta se vede cu ochiul liber, doar dacăte uiţi peste palmaresul celor şapte adversari (n.r., Andrade de două ori). Berrioera campionul în exerciţiu la întâlnirea directă din 2007, iar următoruladversar, William Joppy (2008), a ţinut acasă centura mondială WBA timp de şaseani! Ambii au sfârşit prin a fi făcuţi KO de Bute. Librado Andrade s-a dovedita fi o nucă tare, venea după o victorie cu actualul campion WBO, RobertStieglitz. Un prim meci greu, dar o revanşă încheiată în runda a 4-a. “Buteeste cel mai bun”, a recunoscut şi mexicanul. Zuniga, Miranda şi Brinkley auavut coşmaruri luni întregi după meciurile cu Bute până să revină în ring.

Se bate doar laMontreal

Cum credeaţi că se construieşte cariera unui pugilistprofesionist? Acceptând să se bată în orice oraş la prima ofertă? În nici uncaz. În plus, în Quebec este cel mai apreciat sportiv la momentul actual. Spreexemplu, campionul WBC Carl Froch nici nu ştia cum se iese din Nottingham pânăîn 2009 când a semnat cu Showtime, iar Andre Ward, aflat alături de Bute întopul neînvinşilor de la supermijlocie, deşi e american, nu a ajuns nici pânăacum la Vegas.

Dacă argumentele astea nu vă impresionează, atunci puteţilua la puricat clasamentele întocmite de specialiştii în box de pe toatecontinentele. Boxrec, enciclopedia sportului cu mănuşi, îl clasează în frunteacategoriei supermijlocii, la mare distanţă de pluton, iar Ring Magazin, „Bibliaboxului”, l-a poziţionat pe locul 2. E în topul lor de 259 de săptămâni, unadevărat record. Şi Yahoo îl consideră printre cei mai buni din lume, fiind pe locul10 într-o ierarhie generală pentru toate categoriile, bazată pe votul a zeci dejurnalişti specialişti la propriu în acest sport.

P.S.: Următorul meci va fi cel mai probabil împotrivafrancezului Jean Paul Mendy. La 37 de ani, este neînvins la profesionişti,având 29 de victorii, şi este un adversar pe care Lucian nu îl poate refuza, cidoar amâna. Asta pentru că a devenit challenger obligatoriu IBF în 2010, dupăce l-a bătut, prin descalificare, pe Sakio Bika.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-10-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image