2017-01-16 21:49

EDITORIAL


De ce s-ar putea să-mi vină boala pe mama din cauza lui Boc

 |  21:12

Mă uit la citatul ăsta -“Pentru a identifica  “soluţiile normative" necesare programului, Guvernul a decis constituirea, la nivel de secretar de stat şi specialist, a unui grup de lucru format din reprezentanţi ai Ministerelor Administraţiei şi Internelor, Justiţiei, Finanţelor, Agriculturii, Sănătăţii, ai Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi ai Consiliului Concurenţei" - şi-mi vine să-mi dau palme.

Hopa, citesc mai departe - “Soluţiile trebuie prezentate Guvernului în maximum 21 de zile. (…) În condiţiile în care pensia medie este de aproximativ jumătate din salariul mediu, ponderea pe care cheltuielile cu produsele alimentare o ocupă în cheltuielile unui pensionar este de circa 60%”, bla, bla, bla - şi mă apucă greaţa, scârba, dar mai ales boala pe Guvern. A descoperit Boc&Co America!

Hai să vă spun, totuşi, despre ce este vorba. La insistenţele UNPR, partidul ăla de pripas al lui Gabriel Oprea şi Neculai Onţanu, Cabinetul Boc a decis miercuri, că tot vin alegerile, să dea pensionarilor oareşce mită electorală, intitulată pompos “coşde solidaritate”.

Adică, pensionarii se vor duce, din toamnă, frumuşel la prăvălie de unde se vor întoarce acasă cu zahăr, ulei, făină, mălai “şi alte produse care urmează să fie stabilite ulterior” (alt citat guvernamental) de n-o să poată să le ducă,preţurile pentru ei fiind cu 20-30% mai mici. Dar, pentru realizarea acestui vis de aur al UNPR este nevoie de un grup de lucru care să-l transpună în realitate. Când era simplu ca bună ziua să pună Oprea mâna pe telefon şi să-i de un ţâr lui Adrian Năstase: Salut Adi, sunt eu Gabi. Mătu mai ai prin bibliotecă, de pe vremea când eram noi colegi de mafie şi miniştri la Palatul Victoria, actele ălea normative cu Economatele? (…) Cum care Economate? Ălea cu care l-am reales pe Vanghelie primar în ciuda partidului, ca să zic aşa!”.

Dat fiind că Ponta salutase zilele trecute ideea, nu cred că Năstase nu-l servea, chit că probabil mai suferă că l-a tradus cu Băsescu.

Trecând peste sictirul imens cu care merită tratată prosteala asta populistă fără de margini, rămân cu o dilemă serioasă. Dacă, pe lângă Guvernul Boc, îmi vine boala şi pe mama, pensionară? De ce să fie ea dusă cu zăhărelul mai ieftin, iar noi ăştilalţi cu ălă scump? Păin-avem toţi un singur vot şi o singură mamă? Mama lor de derbedei!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-08-10Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image