2018-12-12 21:40


De fapt cine şi-a pierdut credibilitatea?

 |  15:14

S-a tras în mine din toate poziţiile şi cu arme de toate calibrele!

Când m-am mutat la Bucureşti ca simplu comisar la Comisariatul General al Gărzii Financiare nu s-a răsculat nimeni. Când am fost avansat pentru reuşita în anumite acţiuni deosebite la nivel naţional, iarăşi nu au fost comentarii. Chiar dacă ajunsesem aproape de vârful acestei instituţii de control. Apoi? Mi s-a dat şefia Fiscului. Atunci am intrat pe terenul minat. De cele mai multe ori cu mine anti-personal. Pe de o parte, anti-persoana altora, care aveau o anumită poziţie politică şi, pentru că mă cunoşteau, s-au aflat în poziţia „ingrată” de a mă pune la muncă într-o poziţie de mare însemnătate pentru orice stat normal.

Am fost susţinut în ceea ce trebuie să fac. Şi am trecut la fapte. A fost momentul când s-a trecut la anti-persoana mea. Mai întâi, pentru că am încercat să aplic legea, care exista de câţiva ani şi nu avusese nimeni curajul să o pună în mişcare, în ceea ce priveşte TVA la imobiliare. Ziariştii „plângeau” pe la toate colţurile mass-mediei de „necazul” care se abătuse pe capul unor „bieţi” întreprinzători care făcuseră „mici” afaceri cu zeci/sute de hectare de terenuri sau cu nenumărate locuinţe. Şi, de cele mai multe ori, „fără nici un profit”. Greu la război, mai ales când trebuia apărată tagma... şi nu norodul.

A urmat un alt pas şi mai delicat, când tirurile s-au înteţit anti-persoana mea. Impozitarea veniturilor din drepturi de autor. Ale cui? O altă categorie de „greu încercaţi” - consultanţi financiari, avocaţi, notari - la care s-au adăugat, că aşa zice legea, jurnaliştii, artiştii, moderatorii tv şi, cu voia dumneavoastră de alăturare, maneliştii. Cum Dumnezeu să treci la fapte, când trebuia să aduci atingere intereselor chiar celor pe care ar fi trebuit să-i ai de partea ta în educarea fiscală a unui popor, care nu a fost învăţat timp de vreo 50 de ani că un stat funcţionează numai pe baza unei contribuţii din partea fiecăruia dintre noi? Oamenilor li se lua fără să li se mai spună cât, de ce şi pentru ce. Or, acum, să încerci să introduci un alt sistem de valori, fără să ai susţinerea formatorilor sau purtătorilor de opinie, e ca şi cum ai călca pe nisip mişcător.

Nu a fost de-ajuns, pentru că era necesară construirea credibilităţii instituţiei fiscale. Altfel nu-i poţi vorbi unui contribuabil de conformare fiscală voluntară, aşa cum e prin Occident. Deşi, nici acolo cred că nu sunt bine văzut de toţi pentru că am încercat „să plivesc de bălării” laleaua olandeză. Cine ar fi putut deveni cea mai vinovată persoană de schimbările din „curtea interioară” a Fiscului, când o serie de instituţii abilitate în cercetarea penală îşi făceau datoria în ţara asta? Evident, şeful Fiscului, care nu s-a preocupat să acopere „faptele de vitejie” ale unor colegi din structurile vamale şi/sau de control din domeniul fiscal.

Asta a reprezentat, metaforic vorbind, concentrarea minelor anti-persoana mea, cam din centimetru în centimetru. Am devenit ţinta predilectă, un fel de „Regină” a tuturor tirurilor mass-mediei. La întreg soborul de in-amici pe care i-am strâns împotriva mea, s-a mai raliat şi o altă parte a societăţii civile – sindicatele. Nu doreau restructurarea. Totodată, au mai apărut şi alţi jurnalişti care nu şi-au găsit locul nici de partea „bieţilor întreprinzători de imobiliare”, nici a celor chemaţi să îndrume cu vorbele, sfaturile şi faptele lor spre respectarea legii fiscale.

În schimb, CETĂŢEANUL care îşi face datoria sa de plătitor de taxe este mai puţin interesat de cine este şeful Fiscului. El e singurul aliat al instituţiei Fiscului, care are dreptul la credibilitate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-02-22

TAGURI: arme, pozitii, calibre
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...