2017-01-17 19:34

EDITORIAL


Demisia se dă, nu se discută

 |  19:22
Demisia se dă, nu se discută
De câteva zile bune discutăm despre acelaşi lucru: înlocuirea lui Emil Boc dela conducerea Guvernului României. Discuţia a fost deschisă de Traian Băsescu,tatăl politic al actualului premier şi stăpânul absolut al tuturor entităţilorportocalii din această ţară. Se discută peste tot: la Vila Lac 1, la Parlament,la Guvern, în Modrogan, pe stradă, la televizor, între vecini. Nu ştim precisde ce trebuie schimbat premierul. În fond, singurul lucru asupra căuia săracul EmilBoc are autoritate este şifonierul din care scoate în fiecare dimineaţă cămăşileşi cravata. Politic vorbind, toate deciziile importante ale acestui Guvern aufost luate şi anunţate de preşedintele Băsescu. Prin urmare, explicaţia logicăa înlocuirii premierului de faţadă nu ţine.

Pe de altă parte, Emil Boc chiar a făcut eforturisemnificative pentru a da impresia că e capabil să ia decizii şi dincolo dealegerea cămăşii. Amintiţi-vă cum s-a ridicat el pe vârfuri ca să ajungăoarecum la înălţimea umerilor procurorului general Laura Codruţa Kovesi. Gândiţi-văcât de greu i-a fost să meargă zi de zi la sală pentru a slăbi şi, astfel, pentrua nu mai gâfâi mergând alături de preşedintele Băsescu. În fine, imaginaţi-vă câtăvoinţă trebuie să fi avut Emil Boc în a da acelaşi răspuns jurnaliştilorcurioşi să afle ce ministru urmează a fi schimbat şi când: „Remanierea se face,nu se discută”. Este fraza pe care Emil Boc a repetat-o cel mai mult de când eel, prin voinţa lui Traian Băsescu, premier al României. Bun, şi acum vă las săintuiţi singuri răspunsul pe care Emil Boc l-a dat astăzi, atunci când a fostîntrebat dacă s-a gândit în aceste zile la demisia sa din fruntea Executivului.Dacă nu-l intuiţi, recitiţi titlul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-05-31Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

SOCRATE
18 Feb 2011

Sa o spunem pe aia dreapt a.Se doreste este inlocui rea unui papagal cosas cu un papagal tehnocrat, in speranta ca prostimea va retine ca e tehnocrat, n u ca e tot papagal.

Adauga un comentariu

Random image