2017-01-21 15:28

EDITORIAL


Democraţia nu se pupă cu interesele UE

 |  21:00

Mănuşile sunt aruncate! Liderii europeni ar fi ştiut de „imprudenţa grecească”. O ştire conform căreia premierul grec, George Papandreou, îi „informase pe partenerii săi europeni în legătură cu intenţiile sale” de a supune unui referendum acordul european de salvare a ţării ridică semne de întrebare cu privire la jocul liderilor zonei euro. Cum de nu au preîntâmpinat o asemenea mişcare care riscă să trimită UE într-o recesiune profundă? Au avut încredere că îl pot ţine în lesă pe Papandreou, şi premierul le-a dat ţeapă, considerând că e mai bine să-şi salveze pielea politică şi să apeleze la popor orchestrând o răzvrătire-şantaj împotriva „capilor” europeni? Sau liderul elen a fost folosit pe post de cal troian?

Sondajele de opinie sugerează că planul va fi respins de către alegătorii greci, dar există o diferenţă uriaşă între a răspunde la o întrebare dintr-un sondaj şi un referendum oficial, mai ales unul care ar putea marca un punct de cotitură în istoria ţării. La acel moment, alegătorii vor fi avut timp să ia în considerare toate argumentele pentru a-şi forma o opinie echilibrată înainte de vot.În cazul în care milioane de alegători spun da, atunci mii de protestatari care au ieşit pe străzile din Grecia vor fi reduşi la tăcere şi vor legitima agenda UE. În cazul în care votează nu, democraţia a învins, dar Uniunea este în pericol. Economiştii cred că rezultatul negativ ar putea ucide euro şi declanşa criza globală.

Îndiferent de răspunsul la aceste necunoscute, problema reală, dincolo de faptul dacă Grecia va continua sau nu cu referendumul, este cine controlează Europa astfel încât să o poată dirija pe calea cea bună.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-07-09

TAGURI: democratie, ue, intereseComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ENESCU
03 Noi 2011

NICI CAND AU DEZINFORMAT EUROPA DOMNII GRECI NU AU FACUT REFERENDUM !.....ORICUM BUNE ARTICOLELE!

Adauga un comentariu

Random image