2018-12-15 20:35


Despre neajunsul de a te fi născut în România lui Boc

 |  19:56
Despre neajunsul de a te fi născut în România lui Boc

La ora la care scriu aceste rânduri, undeva la Paris, nişte francezi scotla licitaţie manuscrisele şi documentele lui Emil Cioran. Pentru EBA, Iri, Pepeşi Florin Salam, ştirea are tot atâta relevanţă precum un pârţ în ParculHerăstrău, când bate vântul. În mod curios, şi pentru Guvernul Românieirelevanţa licitaţiei de la Paris este asemănătoare. Ministerul Culturiistatului român s-a exprimat deja printr-un ridicat de umeri generator de multeînjurături: „Ministerul nu va participa la această licitaţie, pentru că nu amştiut din timp de existenţa ei astfel încât să facem rost de bani. Pentru căministerul nu are suficiente fonduri”.

Premierul României, Emil Boc, nu s-a exprimat încă în mod public cu privirela acest subiect. Probabil că n-a reuşit să dea de preşedintele Băsescu, caresă-i spună ce şi cum să facă în cazul de faţă. Sau probabil că a uitat deexistenţa fondului de rezervă bugetară, în valoare de multe milioane de euro,aflat la dispoziţia pixului său mic. E incredibil cum trec pe lângă tâmplapremierului nostru toate chestiunile esenţiale. Şi cum ne împuie el capul cucele mai inutile veşti, de genul celor 5 kilometri de autostradă inauguraţi cumare fast undeva în zona Clujului.

Valoarea manuscriselor lui Cioran se ridică undeva la o sumă cu doar cincizerouri. În euro. Pentru un stat, suma este ridicol de mică. Ca să înţelegeţicât de mică, priviţi-l pe Emil Boc.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-06-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...