2018-12-11 08:53


Despre noi, cârcotaşii, care stăm în cale l-alde Huidu

 |  14:00

Românii şi bulgarii sunt cei mai nemulţumiţi, dintre europeni, de situaţia generală a vieţii lor, relevă un Eurobarometru, dat publicităţii luni, când s-a marcat Ziua Mondială a Luptei contra Sărăciei.

Dacă nu mă înşală memoria există şi o Zi Fără Accidente Rutiere. Dar, ca şi sărăcia lucie, accidentele de circulaţie care au consecinţe grave fac parte zilnic din viaţa noastră. La sfârşitul săptămânii trecute, şmecherii cu maşini de fiţe nu au lovit oameni nevinovaţi doar băgându-se aiurea în depăşiri, cum a făcut „cârcotaşul” Huidu, ci au trecut la nivelul următor, vânând pietonii direct pe trotuar. Numai eu am auzit de două cazuri, pe Calea Victoriei în Bucureşti şi în centrul Bacăului.

De 20 de ani vedem cum circulă slobozi pe şosele tot felul de indivizi şi individe care au mari probleme cu capul. Fie că atât îi duce, fie că doctorii închid ochii şi deschid plicul când le pun parafa „apt medical pentru condus”.

Poliţiştii îşi aduc şi ei contribuţia, eliberând permise ca la Piteşti, închizând ochii şi umflând buzunarul. Ori sunt pur şi simplu neputincioşi din cauza portiţelor lăsate de legislaţie.

Presa e şi ea parte din sistem. Dacă e vorba de unul din breaslă, să zicem Şerban Huidu, ştirea nu e că au murit trei anonimi, care au şi ei totuşi dreptul la viaţă, au familii, prieteni, datorii la bănci, ci că pe vinovat l-a lovit ghinionul, iar pe bolidul ce-l mâna, ca-n Formula 1, derapajul.

În faţa acestei fatalităţi, nouă, simplilor muritori, nu ne rămâne decât să ne declarăm mulţumiţi că mai avem o viaţă, aşa cum e ea, ori să nu mai ieşim, dracului, din case. Circulaţi, vă rog!


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-11-10
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SILE
19 Oct 2011

E normal sa se intimple ce se intimpla daca abordam cu atita lejeritate calitatea cotetului legislativ din Romanika. Intr-un stat de drept totul se intemeiaza pe lege . Ne miram deci degeaba ca prostii ce nu functioneaza organismele de aplicare a legii daca legea e de proasta calitate.Si o legislatie de calitate nu e decit primul pas. Urmeaza alegerea si numirea unor functionari profesionisti si integri care s-o puna in aplicare.Pina atunci lalaim ca pina acum. O zi buna !
Random imageUltimele stiri


loading...